Warning: mysqli_query(): (HY000/1712): Index wp_options is corrupted in D:\appdata\IIS\vhosts\eigenhandigvooruit.nl\httpdocs\wp-includes\wp-db.php on line 2056
Wanneer het enthousiasme er vanaf spat | Eigenhandig Vooruit

Laatst besloot ik om alleen een nachtje weg te gaan voor werk. Even van huis voor focus en tegelijk een stukje ontspanning. Het werd Utrecht. Maandagochtend liep ik naar een fijne flexwerkplek naast Tivoli Vredenburg. In de verte een hele horde jonge meiden. Het bleek een wachtrij voor een concert. Ik kon een glimlach niet onderdrukken toen ik ze voorbij liep, zal wel een stukje nostalgie zijn.  

Uit nieuwsgierigheid dus maar eens kijken wie dat lange wachten waard was: ‘Why Don’t We’. Nooit van gehoord. Ik was van de Backstreetboys zeg maar…;) waar ik ook voor in de rij heb gestaan. 

Maargoed, die band klinkt dus best leuk. Intussen al werkend achter mijn laptop met theetje komen er wat meisjes langs die gebruik maken van de wc. Die blossen op hun wangen, giechelig, stralende ogen, het enthousiasme spat ervan af! 

Aartjan Erkel had het laatst in een mail van hem over Freek Fonk. Dat nooit aflatende enthousiasme van hem. In de ogen van sommigen ietwat overdreven, maar je kunt niet ontkennen dat wat hij doet niet zonder passie is. Wanneer je hem midden in de nacht zijn bed uit zou trekken, acht ik de kans zeer groot dat hij direct staat te springen om je iets te kunnen vertellen over zijn passie. 

En over Freek gesproken. Veel dieren hebben dat ook. Je hond of kat die staat te popelen je te zien in de ochtend en je met zoveel enthousiasme begroeten dat je met een lach op je gezicht even je zorgen vergeet.

Ken jij dat? Ergens super enthousiast over zijn? Iets waarvoor je ’s nachts je bed uit mag worden gesleurd? Waar je weken of wel maandenlang naar uit kan kijken? Of waarvoor je staat te trappelen om de dag mee te beginnen? Iets wat je dolgraag wilt zien, doen, ervaren?  

Dat enthousiasme, die drive, of datgene waarvoor jij je bed uit komt hebben de ingrediënten te pakken om jou te laten stralen. En wanneer jij straalt, jij je enthousiasme kan overbrengen op de ander, dan heb je een heel krachtig middel om anderen daarmee aan te steken of te overtuigen. En dat helpt. In welke situatie dan ook.

Wat is dat bij jou? Waar krijg je een ‘Whaaa-gevoel’ van? Waar raak jij niet over uitgepraat?