VOORUIT: Verder in werk

Soms kriebelt of knaagt het weer om een nieuwe uitdaging aan te grijpen, maar het kan ook zijn dat jouw situatie of andere omstandigheden je laten nadenken over de (nabije) toekomst van jouw loopbaan. Hoe dan ook; eens in de zoveel tijd is het goed de balans op te maken ten aanzien van ons werk. En dan… hoe pak je dat aan? EigenhandigVOORUIT biedt hiervoor het traject: VOORUIT: verder in werk.


Wanneer is dit iets voor mij?

Twijfel je of je nog wel op de juiste plek zit in je huidige functie? Past het werk nog wel bij je? En wanneer je concludeert dat dat niet zo is;  waar moet je beginnen? Het is niet onlogisch dat er allerlei vragen opkomen. ‘Kan ik nog wel wat anders?’, ‘Hoe pak ik dat aan?’, ‘Wat wil ik dan eigenlijk en wat past dan wél bij mij?’, ‘Kom ik uberhaupt wel in aanmerking voor wat anders in mijn situatie?’,  Kan ik niet veel beter ‘lekker blijven zitten waar ik zit’? Etc… Kortom: stof om over na te denken en drempels waar je overheen moet.

 

Wat kan je verwachten?

Gedurende 6 weken krijg jij 4 keer per week (op werkdagen) inspiratie, tips en inzichtgevende opdrachten die jou helpen inzichtelijk te maken waar je staat, wat je wilt en hoe je dit gaat aanpakken. Tevens wordt gewerkt aan alle onzekerheden en belemmeringen die deze situatie kunnen oproepen. Dit alles in de vorm van duidelijke teksten, filmpjes met uitleg en sprekende voorbeelden. Tevens krijg je gedurende het traject nog een pakketje opgestuurd met inhoud wat jou gaat helpen je plan goed uit te werken.

 

Wat komt aan bod?

 • Wat is nu de aanleiding en voor jou de reden voor het volgen van dit traject?
 • Waarom doe je wat je doet? Wat is de reden waarom je hebt gekozen voor je huidige baan en past dat nog binnen de wensen die je nu hebt?
 • Heb jij een goed inzicht in jouw kennis en talent?
 • Je krijgt inzicht in eigen gedrag ten aanzien van verandering. (Vind je dat daadwerkelijk zo makkelijk of moeilijk als je zelf denkt?)
 • Je oriënteert je op wat past binnen je mogelijkheden
 • Mogelijke onzekerheden en belemmeringen word jij de baas aan de hand van opdrachten en inzichten die ik je meegeef.
 • We gaan werken aan een goed stappenplan waarmee jij vol zelfvertrouwen het vervolg in kan zetten. Wat ga jij de komende tijd doen om het werk te krijgen waar jij blij van wordt?

Het resultaat?

Jij weet wat je te doen staat en wat daarbij komt kijken. Je hebt stil gestaan bij jouw huidige situatie en weet wat je waard bent, welke richting je op wilt en hoe je de komende periode het vervolg gaat aanpakken, of dit nu is binnen je huidige werksituatie of elders. Dit alles op de wijze die bij jou past en die je uitdaagt om buiten je comfortzone te treden. Je kan aan de hand van jouw plan de volgende stappen zetten op weg naar het werk waar jij blij van wordt.

 

VOORUIT: Verder in werk verdiepingssessie

Wil je meer? Kies dan voor een verdiepingssessie op maat.


Omdat ieder uitgangspunt anders is bestaat de mogelijkheid om bij dit traject een VOORUIT-verdiepingssessie aan te schaffen. Met deze sessie hebben we voorafgaand aan de start van dit traject een uitgebreide intake via (bij voorkeur) Skype, maar dit kan ook telefonisch of in overleg face-to-face. Hier gaan we nader in op jouw situatie en bespreken jouw behoefte en de punten waar mogelijk extra aandacht naar uit dient te gaan. Je gaat vervolgens het online traject in. Tijdens het traject hebben wij per e-mail contact waarbij je de mogelijkheid hebt om nader op opdrachten en adviezen in te gaan, je extra vragen kan stellen, etc.. Na afloop van het traject hebben we een afsluitend gesprek, waarop we het traject nog eens doorlopen, waar nodig nader ingaan op de punten waar jij behoefte aan hebt. Ik zal je extra input en adviezen meegeven, zodat je nog beter en meer concreet een vervolg kan geven aan jouw toekomst in werk.

Wat verwacht ik van jou?

Uiteraard geef jij met de aankoop van dit traject aan dat je zelf ook graag VOORUIT. Deelname aan dit traject vraagt ook van jouw kant de nodige inspanningen. Je haalt zoveel mogelijk uit dit traject wanneer je je aan de oefeningen en opdrachten houdt die je gaat krijgen. Ga er dus ook vooral mee aan de slag! Lukt dit je niet iedere dag? Dat is geen probleem. Weet wel dat het traject doorloopt en zorg dat je niet te veel achterstand opbouwt.

Goed om te weten

Iedere week gaat op maandag in de ochtend het traject van start. Dit betekent dat indien jij je gedurende de week aanmeldt, je de eerstvolgende maandag daarop van start gaat. Krijg je dit traject van je werkgever aangeboden? Dan kan in overleg de startdatum (op maandag) worden afgesproken.

Heb je nog vragen over VOORUIT: Verder in werk of de verdiepingssessie?

Wie ben ik?

Ik ben Marijke de Vries en met Eigenhandig bied ik via de website EigenhandigVOORUIT inspiratie en motivatie voor een loopbaan waar jij blij van wordt. Met diverse trajecten vanuit Eigenhandig kan jij online, op persoonlijke wijze, een verdiepingsslag maken en jouw verdere loopbaan in eigen hand nemen.

Veelgestelde vragen

 • Kan ik dit traject ook tussentijds pauzeren?
  Nee, dat is helaas niet mogelijk. Eenmaal gestart krijg je zes weken achter elkaar dit traject aangeboden. Houd hier dus rekening mee. Ga je tussentijds bijvoorbeeld een paar dagen op vakantie? Weet dan dat je daarna wat meer werk hebt om alle input bij te houden. Kies je ook voor de verdiepingssessie, dan wordt hier in overleg uiteraard wel rekening mee gehouden.
 • Ik wil dit traject cadeau geven aan iemand die dit goed kan gebruiken.
  Wat een mooi gebaar! Natuurlijk kan dit, neem dan even contact op via de button. Op die manier kan de start op een door de ontvanger gewenst moment plaatsvinden en kan er worden gezorgd voor een leuke weggever om er ook daadwerkelijk een leuk cadeau van te maken om te geven.
 • Kan ik iedere maandag starten?
  Na aanschaf van het traject ga je van start op de eerstvolgende maandag. Wil je dus op een later moment van start gaan, dan is het wijsheid om in de week voorafgaand aan de gewenste start het traject aan te schaffen. Wil je toch dit traject direct aanschaffen maar later beginnen? Of geef je een traject cadeau? Neem dan even contact op via de button om de mogelijkheden af te stemmen.
 •  Ik ben werkgever en wil een medewerkers dit traject aanbieden: wat zijn de mogelijkheden?
  Ook als werkgever is het mogelijk om medewerker(s) dit traject aan te bieden. Het is mogelijk om 1 traject aan te schaffen maar ook meerdere trajecten tegelijk. Neem contact op voor de mogelijkheden. Let op: de genoemde prijzen zijn voor werkgevers exclusief btw. Tevens zijn er mogelijkheden voor maatwerk. Kijk daarvoor op de site van Eigenhandig.

Heb je nog vragen over VOORUIT: Verder in werk?