Vooruit: omdat het moet

 

Je raakt je baan kwijt of je moet van functie veranderen. Omdat omstandigheden je daartoe dwingen. Een reorganisatie, fysiek lukt het niet meer goed en gezond je werk te doen, of om andere redenen. Dat is al snel, of je hebt nog even tijd, maar vast staat dat je ‘je pensioen’ hier niet gaat halen.

 

Dit is het werk waar je misschien wel zoveel plezier in hebt, je zo fijn bij voelt. Misschien wist je al wel dat er iets aan zat te komen, en in sommige situatie weet je ook wel dat het beter voor je is, maar de uiteindelijke boodschap komt alsnog hard aan.

 Wanneer een verandering in jouw werk of functie niet jouw eigen initiatief is, is dat vaak even slikken. Want je raakt je baan kwijt, of je vertrouwde functie in de voor jou zo vertrouwde omgeving, misschien ook wel je fijne collega’s. En het is niet je eigen keuze, omstandigheden bepalen dit gegeven.

 Deze boodschap kan moeilijk te accepteren zijn. Je kan blokkeren, je boos maken, onzekerheid steekt de kop op of je voelt je in de steek gelaten. Dat dat gebeurt is heel begrijpelijk. Het hoort er zelfs een beetje bij. De vraag is hoe je er mee om gaat.

 

Is een van onderstaande situaties op jou van toepassing?

 • Het raakt je zo dat je jouw vertrouwde plek kwijt raakt en vraagt je af wat handvaten zijn om hiermee om te gaan.
 • Je werk is je lust en je leven. Je bent verdrietig en voelt onmacht over de situatie.
 • Je raakt je functie kwijt door een (aankomende) reorganisatie en kan dat lastig een plek geven.
 • Je hebt het steeds lastiger om je functie vol te houden. Je bent misschien wel (steeds vaker) ziek. Fysiek of mentaal is het zwaar, maar het lukt je nog wel op te krabbelen en door te gaan, al weet je eigenlijk ook wel dat je zo niet nog jaren door kunt gaan.
 • Je voelt je aangevallen doordat ‘ze’ vinden dat je jouw werk (straks) niet meer mag of kan doen.
 • Je bent gewoon boos. Je begrijpt niet dat dit op deze manier is besloten.

 

Waarom dit programma

Misschien zit je helemaal niet te wachten op iemand die jou gaat vertellen dat je door moet. Dat er nog kansen zijn en je meer kunt dan je denkt. Dat deze ontzettend rottige situatie over een jaar je misschien wel heel wat anders heeft gebracht. Jij hebt niet om deze situatie gevraagd en dat klopt. Maar dat wat je er mee doet is wel allesbepalend voor de komende dagen, weken en maanden en misschien wel jaren. Kostbare jaren voor jou. 

 

Wat mag je verwachten in dit programma?

 

Ik los je boosheid of verdriet niet in 1 keer op, maar help je wel om er een weg in te vinden, mee om te kunnen gaan, op een andere manier naar te kijken. Het helpt je accepteren en door te gaan. 

 

Verdriet mag er zijn, boosheid en frustraties ook. Er is niemand die over je schouder meekijkt waar jij niet op zit te wachten. Je ondergaat dit programma op jouw manier, zoals bij je past. Ik laat je inzien wat het met je doet wanneer je het heft in eigen hand neemt. Laat je kennismaken met een aspect van jou die ontzettend waardevol is en je de komende tijd heel veel verder gaat helpen. Je weet wat dit proces van je vraagt en dat het oké is dat je na afloop van dit programma je nog steeds rot mag voelen, al kun je dit beter een plek geven.  Je hebt een stap in de goede richting te hebben gezet op de weg naar een vervolg.  

 

Ik neem je mee in dit programma en geef je onder anderen een helpende hand je frustraties en emoties er te laten zijn. Ik help je in te zien waarom deze ontwikkeling je zo raakt (wat je gaat helpen dit een plek te geven). Ik laat je inzien in welke cirkel je niet wilt belanden en als dat al is gebeurd help ik je er bewust van te zijn zodat je daar uit kunt stappen.

 

Het resultaat

Je staat (meer) open voor het vervolg. Wat gaat er op je pad komen en welke rol kan jij daar zelf in spelen. Misschien word je zelfs al nieuwsgierig of enthousiast om te ontdekken wat er komt.

 

Hoe gaat dit in zijn werk?

Het is een (volledig)online traject. Je kunt aan de slag met de input en opdrachten op de momenten dat het jou goed uitkomt. Na aanschaf kun je direct aan de slag in je eigen account, op de momenten dat het jou uitkomt. De rest wijst zich vanzelf in duidelijk omschreven stappen. Per mail zal ik je de komende 3 weken daarnaast ook nog voorzien van reminders en input. 

 

Ik weet genoeg, ik wil dit programma

Wie ben ik?

Mijn naam is Marijke de Vries. Met EigenhandigVOORUIT wil ik jou als werkzoeker ondersteunen bij jouw situatie. Na vele trajecten te hebben begeleid en tientallen gesprekken te hebben gevoerd met mensen die hun baan kwijt zijn geraakt, weet ik hoe belangrijk het is om aandacht te hebben voor de situatie. Jij verdient aandacht en positieve stimulans om eigenhandig VOORUIT te kunnen!

Wil jij meer? 

Kies voor het PLUS-programma

Het plus-programma bestaat uit het reguliere programma, nader met elkaar ingaan op jouw specifieke situatie. Na aanschaf van dit programma plannen wij zo snel mogelijk een gesprek (online), en na afloop van dit programma doen wij dit nog eens. 

Even ‘live’ klanken en sparren over jouw situatie kan heel prettig zijn. Dit maakt dat jij ook nog meer uit dit programma kan halen. 

Alvast antwoord op enkele vragen

 

 • Ik wil dit traject cadeau geven aan iemand die dit goed kan gebruiken.
  Wat een mooi gebaar! Natuurlijk kan dit, neem dan even contact op via de button en we gaan het regelen.
 • Is dit bedrag inclusief BTW?
  Ja, alle genoemde bedragen op deze website zijn inclusief BTW.
 • Kan ik op ieder moment starten? 
  Ja, na aanschaf van het programma ontvang je direct de gegevens om in te loggen en aan de slag te gaan. Krijg je dit programma aangeboden via jouw werkgever of een andere partij? Dan krijg je een seintje na je aanmelding wanneer je van start kunt gaan.
 •  Ik ben werkgever en wil een vertrekkende medewerker dit traject bieden: wat zijn de mogelijkheden?
  Ook als werkgever is het mogelijk om medewerker(s) bij een (gedwongen) vertrek door middel van dit programma handvatten te bieden waarmee zij verder kunnen. Het is mogelijk om 1 programma aan te schaffen maar ook meerdere trajecten tegelijk. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Herken jij bovenstaande maar je bent al een stap verder voor een vervolg, maar je weet niet hoe dit aan te pakken?