Vooruit: op weg naar werk

Om diverse redenen kan het zijn dat je recent of al enige tijd thuis zit, zonder werk, terwijl je zo graag aan de slag wilt.  Deze situatie kan van grote invloed zijn op jou en je omgeving. Je zit tenslotte in een situatie die jij niet wenst en dit knaagt aan je. Met name wanneer je niet lekker in je vel zit of even niet weet hoe nu verder, is het tijd om aan de slag te gaan.

In dit traject werk je aan diverse aspecten die van belang zijn om succesvol de weg in te slaan naar je nieuwe baan. Goed in je vel zitten is dé sleutel tot succes. Hier is uitgebreid aandacht voor. Want dat je zelfvertrouwen een deuk heeft opgelopen of je even niet meer weet wat te doen, dat is heel normaal.

 

Wat houdt het in?

Gedurende 6 weken krijg je iedere werkdag online opdrachten, tips en tools toegestuurd. Jij wordt op frisse, energieke en inspirerende wijze klaargestoomd om uiteindelijk jouw doel te bereiken: werk! Je sluit dit traject af met een plan inclusief planning, waarmee jij ook daadwerkelijk VOORUIT kan.

We gaan de balans opmaken hoe het met je gaat. Jouw huidige situatie moet positief worden omgebogen. Ook gaat (weer even) duidelijk worden wat je wilt en met name waaróm je dat wilt. Ben je hier al mee aan de slag geweest met bijvoorbeeld een loopbaancoach? Dat is alleen maar fijn! Deze oefeningen kunnen net weer wat aanvullende inzichten brengen. Uiteindelijk neem je alle kennis en inzichten die je hebt mee voor het vervolg. Je verwerkt al jouw inzichten in een plan die je vervolgens concreet gaat maken. Ook weet je hoe je jouw wensen onder de aandacht gaat brengen bij de juiste mensen.

Gedurende het traject wordt je steeds gemotiveerd om positieve stappen vooruit te zetten. Te relativeren en hoe om te gaan met moeilijke momenten die er helaas ook bij horen.

 

Wanneer is dit iets voor jou?

Deelname aan dit traject is voor jou geschikt wanneer:

 • Je op dit moment niet aan het werk bent maar wel staat te popelen om bij een nieuwe werkgever aan de slag te gaan.
 • Je weet dat je huidige werk op korte termijn komt te vervallen en je bij huis komt te zitten.
 • Je net in deze situatie zit en eigenlijk niet weet waar je moet beginnen. Kortom: jij kan wel wat handvaten gebruiken.
 • Je al wél enige tijd bij huis zit en merkt dat het wat lastiger is om positief te blijven. Je merkt dat je daadwerkelijk last gaat krijgen van de situatie.
 • Heb jij al een intensief begeleidingstraject afgerond bij bijvoorbeeld een coach of outplacementbureau? Ben je al goed op de hoogte van wat jij precies wilt en hoe jij dit gaat aanpakken? Top! In dat geval is dit traject voor jou van toegevoegde waarde wanneer je: na verloop van tijd toch weer even op weg geholpen wilt worden, benieuwd bent naar andere inzichten en invalshoeken of je het prettig vindt om gedurende een aantal weken dagelijkse inspiratie te krijgen om positief bezig zijn en scherp te blijven.

 

Wat kan je verwachten?

Gedurende 6 weken ga je aan de slag waarbij onder anderen de volgende onderwerpen aan bod zullen komen:

 • Je gaat voor jezelf de balans opmaken. Waar sta je nu? Hoe gaat het nu eigenlijk met je?
 • Hoe ga je om met de verschillende fases, emoties en gedachten die komen kijken bij jouw situatie?
 • Wat vind jij belangrijk, wat kan je en wat zou je willen?
 • Wanneer je dit weet, hoe pak je het vervolg dan aan?
 • Wie gaan jou helpen de komende periode?
 • Hoe zorg je dat je goed in je vel (blijft) zitten?
 • Hoe ga je om met tegenslagen?
 • Wat ga je de komende periode doen? (Ook na afloop van dit traject?) Wat houdt je in beweging?
 • Je sluit af met een plan, waarin al jouw werk wordt samengevat en jij klaar bent voor de (nabije) toekomst!

 

Het resultaat?

 • Jij bent klaar voor de volgende stap: het daadwerkelijk solliciteren (of je aanpak hierin aanpassen)
 • Jij kan (weer) VOORUIT, vol met nieuwe energie.
 • Je weet wat je te doen staat en welke stappen nodig zijn.
 • Je hebt een goede focus en laat je niet of minder snel afleiden.

Vooruit: op weg naar werk verdiepingssessie

Wil je meer? Kies dan voor een verdiepingssessie op maat.


Omdat ieder uitgangspunt anders is bestaat de mogelijkheid om bij dit traject een VOORUIT-verdiepingssessie aan te schaffen. Met deze sessie hebben we voorafgaand aan de start van dit traject een uitgebreide intake via (bij voorkeur) Skype, maar dit kan ook telefonisch of in overleg face-to-face. Hier gaan we nader in op jouw situatie en bespreken jouw behoefte en de punten waar mogelijk extra aandacht naar uit dient te gaan. Je gaat vervolgens het online traject in. Tijdens het traject hebben wij per e-mail contact waarbij je de mogelijkheid hebt om nader op opdrachten en adviezen in te gaan, je extra vragen kan stellen, etc.. Na afloop van het traject hebben we een afsluitend gesprek, waarop we het traject nog eens doorlopen, waar nodig nader ingaan op de punten waar jij behoefte aan hebt. Ik zal je extra input en adviezen meegeven, zodat je nog beter en meer concreet een vervolg kan geven aan jouw toekomst in werk.

Wat verwacht ik van jou?

Uiteraard geef jij met de aankoop van dit traject aan dat je zelf ook graag VOORUIT wilt. Top! Dit is ook essentieel om jouw doel te bereiken. Van jouw kant uit vraagt het natuurlijk ook de nodige inspanningen. Je haalt zoveel mogelijk uit dit traject wanneer je je ook houdt aan de oefeningen en opdrachten die je ontvangt. Ga er dus ook vooral mee aan de slag! Dit betekent iedere werkdag een tijdsinvestering van ongeveer een uur. Komt het af en toe niet uit om iets uit te voeren, geen nood.  is dat natuurlijk niet erg. Houdt er dan wel rekening mee dat je de opdrachten in de volgorde van ontvangst zo snel mogelijk gaat inhalen en bijwerken.

 

Goed om te weten

Iedere week op maandag in de ochtend gaat het traject van start. Dit betekent dat indien je het traject op een andere dag koopt, jij de eerstvolgende maandag van start gaat.

Dit is een online traject. Dat betekent dat je gedurende 6 weken iedere dag van mij een e-mail kunt verwachten met daarin hetgeen waar jij mee aan de slag gaat. Het voordeel is natuurlijk dat je hiermee aan de slag kan gaan op het moment van de dag dat jou het beste uit komt. Het traject is er zo op ingericht dat jij als vanzelf wordt gemotiveerd om hier mee aan de slag te gaan.

Ter aanvulling op het online gedeelte krijg jij ook nog iets per post toegestuurd. Waarom, wat en wanneer? Dat merk je vanzelf.

Heb je nog vragen over Vooruit: op weg naar werk (of de verdiepingssessie)?

Wie ben ik?

Mijn naam is Marijke de Vries. Met EigenhandigVOORUIT wil ik jou als werkzoeker ondersteunen bij jouw situatie. Na vele trajecten te hebben begeleid en tientallen gesprekken te hebben gevoerd met mensen die hun baan kwijt raakten, weet ik hoe belangrijk het is om naast de hulp bij het solliciteren, juist ook aandacht te hebben voor jou zelf in deze situatie. Jij verdient aandacht en positieve stimulans om eigenhandig VOORUIT te kunnen!

Veelgestelde vragen

 • Kan ik dit traject ook tussentijds pauzeren?
  Nee, dat is helaas niet mogelijk. Eenmaal gestart krijg je zes weken lang iedere werkdag bericht. Heb je dus een aantal dagen iets anders? Dan heb je achteraf even wat werk in te halen. Kies je ook voor de verdiepingssessie, dan wordt hier met betrekking tot onze contacten wel rekening mee gehouden.
 • Ik wil dit traject cadeau geven aan iemand die dit goed kan gebruiken.
  Wat een mooi gebaar! Natuurlijk kan dit, neem dan even contact op via de button. Op die manier kan de start ook op een later moment plaatsvinden en er wordt gezorgd voor een mooi pakketje wat het extra leuk maakt om weg te geven.
 • Kan ik iedere maandag starten?
  Na aanschaf van het traject ga je van start op de eerstvolgende maandag. Wil je dus op een later moment van start gaan, dan is het wijsheid om in de week voorafgaand aan de gewenste start het traject aan te schaffen. Geef je een traject cadeau? Neem dan even contact op.
 •  Ik ben werkgever en wil een vertrekkende medewerker dit traject bieden: wat zijn de mogelijkheden?
  Ook als werkgever is het mogelijk om medewerker(s) bij een (gedwongen) vertrek door middel van dit traject handvatten te bieden waarmee zij verder kunnen. Het is mogelijk om 1 traject aan te schaffen maar ook meerdere trajecten tegelijk. Neem contact op voor de mogelijkheden en de wijze van aanschaf. Let op: de genoemde prijzen zijn voor werkgevers exclusief btw.

Heb je nog vragen over Vooruit: op weg naar werk (of de verdiepingssessie)?