Op weg naar werk

Je zit zonder werk, of met te weinig uren. En dat terwijl je zo graag aan de slag wilt. Maar het lukt (nog) niet. Je solliciteert je inmiddels een slag in de rondte maar komt niet verder. Of je bent nog niet zo ver, maar van het idee dat je moet solliciteren heb jij slapeloze nachten. Soms weet je even niet wat je met jezelf en de situatie aan moet. Hoe dan ook, er moet iets gebeuren. Je wilt meer rust ervaren in de situatie, je wilt meer zelfvertrouwen.

Er is veel aandacht voor het schrijven van brieven, cv’s, vacatures en hoe jij je voorbereid op een sollicitatiegesprek. Daar heb je misschien hulp bij gehad of je hebt je er al in verdiept via internet. Maar je bent er vast ook al wel achter dat er meer komt kijken bij jouw weg naar een nieuwe baan. En vooral daar gaat dit programma over.

We gaan met je aan de slag met diverse aspecten die van belang zijn om succesvol de weg in te slaan naar jouw nieuwe baan, want er is meer dan alleen het solliciteren. Goed in je vel zitten is immers dé sleutel tot succes.

 Zijn één of meer van onderstaande situaties op jou van toepassing?

 • Je zit zonder werk, of hebt wel werk maar niet genoeg en zoekt er dus iets bij.
 • Was er voor jou nog even sprake van een vakantiegevoel, dan is dat inmiddels alweer verdwenen.
 • Je weet dat je baan op korte termijn komt te vervallen en je ziet daar als een berg tegenop.
 • Je hebt al menig sollicitatie gestuurd, maar zonder resultaat. Daar word je ondertussen wel wat nerveus van.
 • Het loslaten van je vorige werk en/of accepteren van je huidige situatie is een thema. (hoewel je dat misschien nog niet wilt toegeven)
 • Je hebt steeds meer het gevoel er niet bij te horen.
 • Je voelt dat het steeds lastiger wordt om positief te blijven. Je krijgt daadwerkelijk last van de situatie.
 • De muren komen inmiddels wel op je af
 • Je zit niet lekker in je vel door de hele situatie.
 • Je bent moe, onzeker, je weet niet waar je moet beginnen, of hoe je verder moet gaan met solliciteren.

Kortom: jouw wielen lopen vast, dat is in ieder geval duidelijk. Werk aan de winkel dus, om jouw wielen weer te laten draaien.

Wat kan je verwachten?

In de situatie waar je momenteel zit zullen soms vragen bij je opkomen.

 • Hoe ga ik met deze situatie om?
 • Hoe buig ik dit om naar iets positiefs?
 • Hoe houd ik het leuk de komende tijd?
 • Hoe blijf ik mezelf goed voelen?
 • Hoe creëer ik een goede balans tussen actief zoeken naar ander werk en andere bezigheden? Hoe zorg ik ervoor dat dit me ook iets brengt?
 • Hoe krijg ik plezier in het ‘oprekken’ van mijn comfortzone?

Zit zijn allemaal aspecten waar wij in het programma mee aan de slag gaan. 

En verder:

 • Je gaat voor jezelf de balans opmaken. Waar sta ik nu? Hoe gaat het nu eigenlijk echt met me?
 • Hoe ga ik om met deze situatie, wat komt er bij kijken en waar loop ik tegenaan?
 • Wat vind ik belangrijk? Wat kan ik en wat zou ik willen? Nu en in de komende periode?
 • Wie gaan mij helpen? Waarom en waarmee?
 • Hoe zorg ik dat ik goed in mijn vel (blijf) zitten?
 • Hoe zorg ik dat ik goed om kan gaan met mogelijke tegenvallers de komende tijd?
 • Wat ga ik de komende periode doen, hoe pak ik het aan en wat houdt me positief en in beweging?
 • Out of the box oefeningen waar het gaat om wat je kan en wat mogelijkheden zijn voor het vergroten van jouw mogelijkheden.

Je sluit het programma af met een plan, waarin al jouw werk wordt samengevat en je klaar bent voor jouw weg naar werk!

Het resultaat?

Jouw focus is weer scherp. Je weet wat je de komende tijd te doen staat en gaat (weer) met positieve energie aan de slag. 

Jij kunt (weer) VOORUIT, vol met nieuwe inzichten, zelfvertrouwen en energie. Je weet welke stappen nodig zijn, wat je gaat doen de komende periode en waar je mogelijk nog ondersteuning bij nodig bent. Je staat te popelen daarmee aan de slag te gaan.

Je voelt je fijner en hebt weer even out of the box nagedacht over jouw waarde voor een ander. Waarom een werkgever maar al te blij mag zijn met jou als medewerker.  Je bent beter voorbereid op mogelijke tegenslagen en laat je daardoor niet uit het veld slaan, het maakt je sterker. 

Dit alles zorgt voor die twinkel in je ogen. Die twinkel is onmisbaar in de ontmoeting met jouw toekomstige werkgever.

Wat gebeurt er na aanschaf van dit programma?

Het is een (volledig)online traject. Je kunt de opdrachten uitvoeren op de momenten dat het jou goed uitkomt. Je kan hier in alle tijd en rust mee aan de slag kunt gaan. Na aanschaf kun je direct aan de slag in je eigen account. De rest wijst zich vanzelf in duidelijk omschreven stappen. Per mail zal ik je de komende 5 weken daarnaast ook nog voorzien van reminders en input en je mag tevens nog iets per post ontvangen ter aanvulling op dit programma.

Eigenhandig: op weg naar werk PLUS-programma

Wil je meer? Kies dan voor extra begeleiding.

 

Omdat ieder uitgangspunt anders is bestaat de mogelijkheid om bij dit programma het PLUS-pakket aan te schaffen. We plannen dan 2 keer een gesprek in, online. De eerste vindt plaats ergens in de 1e of 2e week nadat je bent gestart. Hier gaan we nader in op jouw situatie en bespreken we jouw behoefte en de punten waar mogelijk extra aandacht naar uit dient te gaan. Na afloop van het programma hebben we nog een gesprek. Tijdens het programma is er ruimte voor contact voor vragen en mogelijk feedback op je opdrachten. Je krijgt extra input en adviezen mee, zodat je nog beter en meer concreet een vervolg kan geven aan jouw toekomst in werk.

Wat verwacht ik van jou?

Uiteraard geef jij met de aankoop en het starten van dit programma aan dat je zelf ook graag VOORUIT wilt. Top! De eerste aanzet is daarmee gemaakt. Deelname vraagt van jouw kant uit natuurlijk de nodige inspanningen. Je haalt zoveel mogelijk uit dit programma wanneer je daadwerkelijk aan de slag gaat met de inhoud. Ik zal je motiveren aan de slag te gaan en het beste uit jezelf te halen, maar je moet het natuurlijk wel zelf doen!

Goed om te weten

Je kunt na aankoop direct aan de slag. In je mailbox ontvang je de inloggegevens die je nodig hebt om toegang te krijgen tot jouw eigen account en daarmee het programma wat je hebt aangeschaft.  

Dit programma is volledig online. Het is zeer laagdrempelig opgezet met duidelijke uitleg en dus geschikt voor iedereen, of je nu veel of weinig ervaring hebt met het gebruik van internet en de computer.

Heb je nog vragen over dit programma?

Wie ben ik?

Mijn naam is Marijke de Vries. Met EigenhandigVOORUIT wil ik jou als werkzoeker ondersteunen bij jouw situatie. Na vele trajecten te hebben begeleid en tientallen gesprekken te hebben gevoerd met mensen die hun baan kwijt raakten, weet ik hoe belangrijk het is om naast de hulp bij het solliciteren, juist ook aandacht te hebben voor jou zelf in deze situatie. Jij verdient aandacht en positieve stimulans om eigenhandig VOORUIT te kunnen en jouw wielen weer volop te laten draaien!

Veelgestelde vragen

 • Ik wil dit traject cadeau geven aan iemand die dit goed kan gebruiken.
  Wat een mooi gebaar! Natuurlijk kan dit, neem dan even contact op via de button en we gaan het regelen.
 • Is dit bedrag inclusief BTW?
  Ja, alle genoemde bedragen op deze website zijn inclusief BTW.
 • Kan ik op ieder moment starten? 
  Ja, na aanschaf van het programma ontvang je direct de gegevens om in te loggen en aan de slag te gaan. Krijg je dit programma aangeboden via jouw werkgever of een andere partij? Dan krijg je een seintje na je aanmelding wanneer je van start kunt gaan.
 •  Ik ben werkgever en wil een vertrekkende medewerker dit traject bieden: wat zijn de mogelijkheden?
  Ook als werkgever is het mogelijk om medewerker(s) bij een (gedwongen) vertrek door middel van dit programma handvatten te bieden waarmee zij verder kunnen. Het is mogelijk om 1 programma aan te schaffen maar ook meerdere trajecten tegelijk. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Heb je nog vragen over het (PLUS) programma?