Eigenhandig op weg naar werk

Je bent je baan kwijt: werkzoekend. En dat terwijl je niets liever wilt dan weer aan de slag gaan. Leuk werk vinden. Een baan die het liefst ook nog goed bij je past. Je solliciteert je inmiddels een slag in de rondte maar komt (nog) niet verder. Of je komt nog helemaal niet toe aan het actief solliciteren, omdat iets je tegenhoudt dat te doen.

Hoe dan ook: je weet het even niet meer. De moed zakt je in de schoenen en de muren komen op je af.

Jouw wielen zijn vastgelopen, abrupt, of nietsvermoedend, maar je staat stil. Je solliciteert fanatiek en doet dus flink je best, maar dat lijkt meer slippen in een hoop modder dan dat je voor je gevoel verder komt.

Jij wilt niets liever dan weer onderdeel uitmaken van een organisatie, van collega’s, van betekenis zijn, een eigen inkomen genereren én weer lekker in je vel zitten. Dat snap ik natuurlijk. Maar soms heeft dat even tijd nodig. En hoe zorg je dat jij in die tussentijd goed voor jezelf blijft zorgen en ook hier het beste uit haalt?

Herken jij je in enkele van de volgende punten?

 • Waar je eerst nog kan denken dat het wel even lekker voelt (en dat kan het ook zijn: even die klussenlijst afvinken) begint het toch te knagen.
 • Je krijgt misschien wat meer moeite met het uitvoeren van (goede) voornemens. Je dagplanning verwaterd, je ritme en daarmee ook je humeur gedurende de dag.
 • Je voelt je nutteloos, niet goed en onzeker voelen. Je bent steeds minder vaak blij, vooral doordeweeks, wanneer de hele wereld een doel lijkt te hebben, behalve jij.
 • Jouw gepieker en misschien wel slapeloze nachten nemen toe
 • Wanhopig solliciteer je je een slag in de rondte, of je blokkeert daarin juist.
 • Je hebt hier vaker mee te maken gehad en ziet er als een berg tegenop dat je wéér op zoek moet naar ander werk én thuis zit.
 • Het loslaten van je laatste baan en/of het accepteren van je huidige situatie is iets wat je (nog) bezighoudt.
 • Je hebt het gevoel er niet (meer) bij te horen
 • Deze situatie duurt nu al iets langer dan je vooraf had verwacht en dat brengt onrust met zich mee. Positief blijven wordt steeds lastiger
 • Je voelt je op steeds meer momenten moe en weinig energiek.
 • Je merkt dat je niet meer in staat bent om zowel in het solliciteren als over jouw situatie out of the box na te kunnen blijven denken en handelen. Je loopt vast.
 • Je voelt dat het steeds lastiger wordt om positief te blijven. Je krijgt daadwerkelijk last van de situatie.

Herken jij je in enkele punten? Werk aan de winkel om jouw wielen weer te laten draaien.

Soms weet je even niet wat je met jezelf en de situatie aan moet. Hoe dan ook, er moet iets gebeuren. Je wilt meer rust ervaren in de situatie, je wilt meer zelfvertrouwen.

Als het gaat om het vinden van werk is er veel aandacht voor het schrijven van brieven, cv’s, vacatures en hoe jij je voorbereid op een sollicitatiegesprek. Daar heb je misschien hulp bij gehad of je hebt je er al in verdiept via internet. Maar je bent er vast ook al wel achter dat er meer komt kijken bij jouw weg naar een nieuwe baan. En vooral dáár gaat dit programma over.

Wat kan ik verwachten?

Jij gaat 6 weken aan de slag met diverse aspecten die van belang zijn om succesvol de weg in te slaan naar jouw nieuwe baan, want er is meer dan alleen het solliciteren. Goed in je vel zitten is immers dé sleutel tot succes.

Dit programma zet jouw wielen weer in beweging, zorgt voor een prettige route naar jouw volgende baan. Jij beter in je vel, positief en doelbewust.

Wat komt zoal aan bod?

Denk hierbij aan:

 • Hoe creëer je een goede balans tussen actief zoeken naar ander werk en andere bezigheden?
 • Hoe zorg je ervoor dat deze situatie je ook iets brengt?
 • Hoe krijg je plezier in het ‘oprekken’ van je comfortzone?
 • Wat is jouw reactie op deze hele situatie en waar kom jij jezelf tegen?
 • Je leert om te gaan met tegenslagen.
 • Wat vind jij belangrijk? Wat kun je en zou je willen doen? Nu en in de komende periode?
 • Wie gaan jou helpen? (naast en aanvullend aan dit programma?) Waarom en waarmee?
 • Wat gaat helpen goed in je vel te blijven zitten de komende periode?
 • Hoe ga je het solliciteren de komende periode aanpakken? Wat betekent dit concreet? Waar begin je en hoe zet je acties in? Wat houdt je positief en in beweging?
 • Wat is jouw meerwaarde voor je volgende werkgever?
 • Je sluit het programma af met een routekaart waar jij daadwerkelijk meer vooruit kunt. Je hebt weer richting, weet op meerdere vlakken wat je te doen staat en laat je daarin niet weerhouden. Je weet waar je aan wilt, kunt of moet werken en gaat vol vertrouwen aan de slag richting jouw nieuwe uitdaging: eigenhandig!

Wat heerlijk! Als je zonder werk komt te zitten, moet je het vaak ineens allemaal helemaal alleen doen en je moet in alles volledig zelfstartend zijn. Dat is best heel lastig. In het Vooruit-traject krijg je dagelijks een e-mail of app met informatie of een opdracht. Het geeft een stukje houvast en verse input voor jouw werk-zoek-traject. Het is een ruggesteuntje en geeft allerlei handvaten om met jouw situatie aan de slag te gaan. In plaats van dat je er (gevoelsmatig) alleen voor staat is er iedere dag iemand die je even weer op weg helpt. Als je door de bomen het bos tijdelijk niet ziet, geeft het dagelijkse bericht weer even richting. En het is natuurlijk altijd prettig en zinvol om de tips van een professional mee te nemen.
En dat is Marijke: een professional.

Wendy, deelneemster aan Eigenhandig: op weg naar werk

Dit traject heeft mij inzicht en meer zelfvertrouwen opgeleverd. Ook omdat hierdoor mijn sollicitaties doelgerichter werden, werd ik veel vaker op sollicitatiegesprekken uitgenodigd..

Jenny, werkzaam binnen de ouderenzorg

Hoe ziet het programma er uit? 

 • 6 weken lang weet je in ieder geval zeker dat je iedere werkdag wat om handen hebt. 😉 Reserveer maar alvast een uur in je agenda. (ja dat valt best mee toch?!) De ene dag heb je iets meer nodig misschien, de andere dag wat minder. Je kunt het ook indelen naar wat bij jouw situatie past. En naast het doe-werk gaan jouw radars ook aan het werk. Je wordt aan het denken gezet, in positieve zin!
 • We beginnen alle werkdagen in de ochtend met een mail. Daarin vind je inzichten, een opdracht, oefeningen, inspiratie of iets anders wat jou gaat helpen.
 • Weet ik jouw telefoonnummer, dan kun je ook een aantal aapjes verwachten via Whatsapp.
 • De postbode komt ook nog met een pakketje deze periode. Deze bevat tools die je gedurende het programma nodig hebt, maar ook leuke extra’s die jou helpen je te inspireren, je te laten glimlachen.
 • Dus ja.. ik ga je op meerdere manieren lastig vallen. Maar dat is ook waar ik in geloof. Want ik kan je een inlogcode geven en je verder niet meer lastigvallen, maar ik wil graag dat jij echt aan de slag gaat en positief gestimuleerd word en blijft om jouw uitdagingen recht in het gezicht aan te kijken.
 • Je ziet me niet, maar ik ben er wel, want je ziet me in filmpjes. Ik vind het belangrijk dat je niet alleen maar naar lappen tekst hoeft te staren. En veel vind ik ook prettig om je in een video uit te leggen. Zo wordt het ook ene stuk persoonlijker. Een reactie van een eerdere deelnemer: het is net of je bij me aan de keukentafel zit: en dat is precies wat mijn insteek ook is.

We gaan er echt tegenaan en je zult je na deze weken ook stukken beter voelen, sterker in je schoenen staan, stralende ogen hebben én frisse nieuwe energie!

Na opgave kun je direct aan de slag. Je ontvangt iedere werkdag e-mail gedurende 6 weken met daarin alle inzichten, tips, opdrachten en informatie. Daarnaast krijg je nog per post een pakketje opgestuurd met tools (en wat verrassingen) die je inzet bij dit programma.

Het resultaat

 • Jij hebt na deelname jouw routekaart klaar voor jouw succesvolle en fijne weg naar werk!
 • Dat wat jij wilt bereiken en vooral de manier waarop zweeft niet meer alleen in je hoofd maar ook werkelijk op ‘papier’. Het is jouw houvast in deze rare en onzekere tijden. Het zorgt dat jij niet uit het oog verliest wat voor jou belangrijk is, je helpt nog steeds je doelen te bereiken, ook al is dat enigszins via een omweg. Het helpt je je te richten op hetgeen waar jij ECHT wat aan hebt en waar je energie uit haalt. Het zorgt ervoor dat jij zin hebt in de dag die komen gaat. Die routekaart helpt je niet alleen aan een goede dagelijkse structuur die jij nodig hebt, ongeacht je situatie. Het zorgt ook voor inzicht, rust, vertrouwen en overzicht. Het zet jouw ideeën en plannen in het juiste perspectief, jij laat je niet gek maken.
 • Hallo dag! Jij hebt weer zin in de maandagen (en de overige werkdagen in de week ;))
 • Je kijkt met veel meer rust en vertrouwen naar jouw toekomst.
 • Dat je jezelf tegenkomt in een situatie als deze heb je vast gemerkt. Je leert dat je ook jezelf weer een stuk beter leert kennen. JE kunt krachtiger uit situaties komen. Met een aantal out of te box oefeningen heb jij je eigen goud in handen, want er is niemand zoals jij.
 • Door leuke oefeningen en opdrachten wordt het solliciteren een nieuwe uitdaging. Mogelijk ga je het zelfs nog leuk vinden. Je gaat er in ieder geval door groeien! Je komt er een stuk wijzer uit 😉
 • Dit betekent natuurlijk niet dat jij geen baaldagen meer gaat beleven, maar je weet dat jij dit veel beter in perspectief kunt plaatsen. En dat je daarmee minder snel van stuk wordt gebracht.

Wie ben ik?

Mijn naam is Marijke de Vries. Met EigenhandigVOORUIT wil ik jou als werkzoeker ondersteunen bij jouw situatie. Na vele trajecten te hebben begeleid en tientallen gesprekken te hebben gevoerd met mensen die hun baan kwijt raakten, weet ik hoe belangrijk het is om naast de hulp bij het solliciteren, juist ook aandacht te hebben voor jou in deze situatie. Jij verdient aandacht en positieve stimulans om eigenhandig VOORUIT te kunnen en jouw wielen weer volop te laten draaien!

Veelgestelde vragen

Kan ik op ieder moment starten?

Ja, na aanschaf van het programma ontvang je direct de gegevens om in te loggen en aan de slag te gaan. Krijg je dit programma aangeboden via jouw werkgever of een andere partij? Dan krijg je een seintje na je aanmelding wanneer je van start kunt gaan.

Ik wil dit traject cadeau geven aan iemand die dit goed kan gebruiken. Kan dat?

Wat een mooi gebaar! Natuurlijk kan dit, neem dan even contact op via de button en we gaan het regelen.

149,- is een hele investering. Is het het waard?

Dat klopt: Maar je krijgt er dan ook wekenlang hulp bij en het geeft jou een enorme boost. Wanneer jij daardoor bijv. 1 maand eerder een nieuwe baan vindt, doordat  je het inzicht hebt gekregen wat je nog meer kunt, je beter in je vel zit, die sparkle in je ogen terugkrijgt en een ander dat ziet, dan heb jij dit bedrag al snel meer dan terug verdient.  

 Is het mogelijk dat jouw (oud)werkgever hier een steentje aan bij draagt? Ook dat kan. Werkgevers kunnen dit programma ook voor jou aanschaffen. Verwijs ze eens naar deze link.

Is dit bedrag inclusief BTW?

Ja, alle genoemde bedragen op deze website zijn inclusief BTW. Voor werkgevers zijn de prijzen wél exclusief BTW. 

Ik ben werkgever en wil een vertrekkende medewerker dit traject bieden: wat zijn de mogelijkheden?

Ook als werkgever is het mogelijk om medewerker(s) bij een (gedwongen) vertrek door middel van dit programma handvatten te bieden waarmee zij verder kunnen. Het is mogelijk om 1 programma aan te schaffen maar ook meerdere tegelijk. Neem een kijkje op deze pagina of neem contact op voor de mogelijkheden.

Heb je nog vragen over dit programma?

Weet dat er ook een PLUS-programma beschikbaar is voor extra begeleiding.

Heb jij behoefte aan meer ondersteuning in deze periode? EigenhandigVooruit biedt naast de programma’s ook het PLUS-programma aan.

 

Naast het gehele pakket aan ondersteuning uit dit reguliere programma krijg je nog 2 gesprekken met mij, Marijke. Plus gedurende deze 8 weken houden wij, ook naar aanleiding van deze gesprekken, contact met elkaar via e-mail. Het PLUS-programma kost bovenop de aanschafsprijs € 350,- Interesse? Klik op deze link voor meer informatie (Je komt terecht op de werkgeverspagina).