Warning: mysqli_query(): (HY000/1712): Index wp_options is corrupted in D:\appdata\IIS\vhosts\eigenhandigvooruit.nl\httpdocs\wp-includes\wp-db.php on line 2056
Programma Loopbaan in eigen hand | Eigenhandig Vooruit

Loopbaan in eigen hand

Met veel plezier naar je werk gaan, zin hebben in de volgende werkdag, na afloop van je werk nog energie hebben voor leuke dingen. Het klinkt allemaal zo normaal wanneer dit op jou van toepassing is, maar heel frustrerend wanneer dit niet zo is.

Herken jij je in één van onderstaande situaties?

 • Van je huidige werk loopt je energie (steeds vaker) weg
 • Je komt moe thuis en ploft het liefst op de bank, in plaats van je fit en energiek te voelen
 • Op zondag baal je (steeds vaker) dat het morgen weer maandag is
 • Het kriebelt… je wilt iets anders… Maar wat? En hoe? Er is zoveel keuze en tegelijkertijd lijkt het ook zo lastig. Misschien wel het roer om? Een andere werkgever? Een andere functie? Toch die opleiding starten? Al die keuzes blokkeren je.
 • Verandering is noodzakelijk: het gaat niet meer, of er zijn andere omstandigheden waardoor je vastloopt. Je weet dat het beter is alvast actie te ondernemen. Maar liever schuif je dit voor je uit, ook al merk je dat je hier niet rustiger van slaapt.

Eén van de volgende vragen of dilemma’s is vast ook herkenbaar voor je.

 • Waar moet ik starten?
 • Ik heb nog geen zin om dit bij mijn leidinggevende kenbaar te maken.
 • Hier kennen ze mij en mijn kwaliteiten, ergens anders moet ik mij opnieuw bewijzen. Lukt mij dat wel?
 • De hypotheek en andere vaste lasten draaien ook door. Durf ik een verandering wel aan?
 • Ondanks dat het kriebelt voelt het eigenlijk ook weer (te) fijn om zo binnen mijn comfortzone te blijven met alle voorwaarden en afspraken. Maar de onrust blijft…

Zo zijn er heel veel redenen en situaties om maar niet in beweging te komen. En ondertussen zit je nog steeds waar je zit en ben je zo weer een jaar verder.

Nu kun je lekker gaan zitten afwachten tot het moment dat écht actie nodig is, (en dat wil je niet) wachten tot het vanzelf weer leuk wordt, of je zelf de keuze niet hoeft te maken om stappen te zetten. Maar wees eens eerlijk? Voelt dat fijn? Ga jij met een goed gevoel naar je werk? Knaagt het niet toch ergens?

Beter neem je het heft in eigen hand.

Jij bent tenslotte verantwoordelijk voor jouw loopbaan. Nu nog het lef, vertrouwen om hier ook daadwerkelijk actie in te ondernemen. Om te proeven wat het met je doet wanneer je wél stappen onderneemt.

Je wilt iets aan je situatie doen maar dat is spannend, nieuw en je hebt geen flauw benul hoe dit aan te pakken of wat te doen. Liefst doe je dit nog even low profile. Je zoekt een stok achter de deur of een duwtje in de rug. Eigenlijk zit je in een soort pre-actie-fase. Je wilt even veilig proeven aan de gedacht dat je wél overgaat tot actie. En dan ook wel met een goede voorbereiding en plan over je aanpak.

 

Wat zou je ervan vinden wanneer je:

 • Wél de stap durft te zetten; kortom zin hebt om buiten jouw comfortzone te stappen en te ervaren hoeveel energie het je geeft.
 • Weet wat je te doen staat en hoe je dit, in jouw tempo en op de wijze die bij jou past, gaat aanpakken
 • Je de door jou opgeworpen drempels allemaal eigenhandig hebt afgebroken, of flink aan het afbreken bent.
 • Je precies ervaart WIE verantwoordelijk is voor jou (loop)baan. (en waarom dat niet je partner, werkgever, zusje of buurman is J ) en welke kracht hier achter schuilt gaat wanneer je hier naar handelt.
 • ervaart dat je meer in je mars hebt dan je zelf denkt?

Loopbaan in eigen hand

Wat mag je verwachten in dit programma?

Je krijgt een spiegel voorgehouden, een duwtje in de rug waar nodig en je krijgt inzicht in je eigen gedrag. (Wat houd je in stand of maak je jezelf wijs?)

Onder andere het volgende komt aan bod:

 • Wat is nu de aanleiding en voor jou de reden voor het volgen van dit traject?
 • Waarom doe je wat je doet? Wat is de reden waarom je hebt gekozen voor je huidige baan en past dat nog binnen de wensen die je nu hebt?
 • Heb je een goed inzicht in jouw kennis en talent en is jouw kennis nu voldoende?
 • Je krijgt inzicht in je eigen gedrag ten aanzien van verandering. Vind je dat daadwerkelijk zo makkelijk of moeilijk als je zelf denkt?
 • Mogelijke onzekerheden en belemmeringen word jij de baas aan de hand van opdrachten en inzichten die ik je meegeef
 • We gaan werken aan een goed stappenplan waarmee jij vol zelfvertrouwen het vervolg in kan zetten. Wat ga jij de komende tijd doen om weer blij te worden van je werk?

Het resultaat

Na afronding van dit traject ben je zelf een heel stuk wijzer over waar jij staat in je werk en wat je te doen staat om weer blij te worden in je werk. Jouw vastgelopen wielen draaien weer lekker. Je bent in beweging met nieuwe energie. Dat kan betekenen dat je stappen gaat zetten om iets heel anders te gaan doen of misschien wel bij je eigen werkgever kansen gaat benutten. Misschien merk je dat je toch coaching nodig bent voor een stuk verdieping of dat je naar aanleiding van dit programma voldoende weet om zelf stappen te ondernemen.

 

Jij hebt in ieder geval goed geproefd aan het idee wat het met je doet wanneer je wél actie onderneemt. Je weet wat je te doen staat en ervaart ook de energie hier mee aan de slag te gaan. Je hebt een stappenplan in handen die je daarbij gaat helpen.  Jouw loopbaan in eigen hand.  

Hoe gaat dit in zijn werk?

Het is een (volledig) online traject. Je kunt de opdrachten uitvoeren op de momenten dat het jou goed uitkomt. Je kan hier in alle tijd en rust mee aan de slag kunt gaan. Na aanschaf kun je direct aan de slag in je eigen account. De rest wijst zich vanzelf in duidelijk omschreven stappen. Per mail zal ik je de komende 5 weken daarnaast ook nog voorzien van reminders en input en je mag tevens nog iets per post ontvangen ter aanvulling op dit programma.

Wat verwacht ik van jou?

Uiteraard geef jij met de aankoop en het starten van dit programma aan dat je zelf ook graag VOORUIT wilt. Top! De eerste aanzet is daarmee gemaakt. Deelname vraagt van jouw kant uit natuurlijk de nodige inspanningen. Je haalt zoveel mogelijk uit dit programma wanneer je daadwerkelijk aan de slag gaat met de inhoud. Ik zal je motiveren aan de slag te gaan en het beste uit jezelf te halen, maar je moet het natuurlijk wel zelf doen!

Goed om te weten

Je kunt na aankoop direct aan de slag. In je mailbox ontvang je de inloggegevens die je nodig hebt om toegang te krijgen tot jouw eigen account en daarmee het programma wat je hebt aangeschaft.  

Dit programma is volledig online. Het is zeer laagdrempelig opgezet met duidelijke uitleg en dus geschikt voor iedereen, of je nu veel of weinig ervaring hebt met het gebruik van internet en de computer.

Loopbaan in eigen hand PLUS-programma

Wil je meer begeleiding? Kies dan voor een PLUS-programma.

Omdat ieder uitgangspunt anders is bestaat de mogelijkheid om bij dit programma het PLUS-pakket aan te schaffen. We plannen dan 2 keer een gesprek in, online. De eerste vindt plaats ergens in de 1e of 2e week nadat je bent gestart. Hier gaan we nader in op jouw situatie en bespreken we jouw behoefte en de punten waar mogelijk extra aandacht naar uit dient te gaan. Na afloop van het programma hebben we nog een gesprek. Tijdens het programma is er ruimte voor contact voor vragen en mogelijk feedback op je opdrachten. Je krijgt extra input en adviezen mee, zodat je nog beter en meer concreet een vervolg kan geven aan jouw toekomst in werk.

Wie ben ik?

Ik ben Marijke de Vries en met Eigenhandig bied ik via de website EigenhandigVOORUIT inspiratie en motivatie vooreen loopbaan waar je blij van wordt. Met diverse trajecten vanuit Eigenhandig kan jij online, op persoonlijke wijze, een verdiepingsslag maken en jouw verdere loopbaan in eigen hand nemen.

Veelgestelde vragen

De komende 5 weken heb ik ook een vakantie gepland, is dat erg?

Nee, juist heerlijk toch?! Eenmaal gestart krijg je vijf weken lang af en toe een mail en zal je iedere week toegang hebben tot meer input.

Lukt het je niet om helemaal bij te blijven door vakantie, ziekte of andere reden, geen probleem. Je werkt het programma af in eigen tempo. Weet dat je altijd toegang houd tot het aangeschafte programma.

Maak je gebruik van het PLUS-pakket, dan plannen we een gesprek uiteraard buiten jouw vakantie om.

Ik wil dit traject cadeau geven aan iemand die dit goed kan gebruiken.

Wat een mooi gebaar! Neem contact op en we gaan het regelen. Maken we daar direct een leuke weggever van. Extra leuk en persoonlijk om cadeau te geven.

Ik ben werkgever en wil één of meer medewerkers dit traject aanbieden: wat zijn de mogelijkheden?

Ook als werkgever is het mogelijk om medewerker(s) dit traject aan te bieden. Kijk even op deze pagina en neem contact op.  

Vragen?