Vandaag is het Secretaressedag! Hopelijk zal dat je als secretaresse, managementassistent of personal assistent niet ontgaan.

Ik heb in mijn werk veel secretaresses mogen ontmoeten en met velen van hen ook samen gewerkt, ik weet dus hoe belangrijk je bent. Uiteindelijk is niemand onmisbaar, maar als een secretaresse er niet is, lopen toch redelijk wat zaken in de soep. Hier mag zeker even wat aandacht voor zijn vandaag.

 Eduard van Brakel heeft de kracht van secretaresses goed omschreven. Lees hier zijn artikel.

 

 

Wat maakt je werk als secretaresse leuk?

Op de vraag wat nu zo leuk is aan het werk als secretaresse of managementassistent kreeg ik een aantal leuke reacties. 1 van deze reacties komt van Christa:

 “Wat ik het leukste vind aan het secretaresse zijn is ervoor zorgen dat de dag van de manager vlotjes verloopt, zonder dat de manager het gevoel krijgt dat het hectisch was. Want er gaat qua planning en regelwerk heus wel van alles mis, dus het is de kunst om dat achter de schermen in goede banen te leiden. 

 Bovendien ben je de rechterhand van de manager, je weet meer dan de collega’s in de organisatie of de afdeling waar je werkt. Ik zeg altijd, de manager zorgt dat hij/zij op de hoogte blijft van wat zich op managementniveau afspeelt en ik krijg de info van wat zich op de afdeling afspeelt. Die combi maakt dat je naast de manager staat en je daardoor als secretaresse een belangrijke rol hebt waar je discreet mee om moet kunnen gaan. 

Dat maakt voor mij het secretaressevak interessant en altijd afwisselend. “

Christa Smits

 

Wat maakt jouw werk als secretaresse/managementassistent zo leuk? Vertel het me via social media!