In jouw situatie zal er altijd een redenen zijn om onzeker, ontevreden of gewoon niet happy te zijn. Sta op dit soort momenten eens stil bij het volgende.

 

Perfect bestaat niet

Niemand is perfect en dat is maar goed ook. Jij niet, maar dus ook degene naar wie jij zo opkijkt niet. Het is dus zinloos om perfectie na te streven. Zo dat lucht op…

 

Stop doemdenken

Check je angsten, doemscenario’s en onzekerheden op waarheid. Is het waar wat je denkt? En mocht je eens een fout maken, is dat echt zo erg? Iedereen maakt ze. Ik, jij, de meest succesvolle mensen. Fouten zijn nodig om te groeien. Enig idee hoeveel fouten de meest geslaagde mensen hebben gemaakt op hun weg naar succes? Juist ja..

 

baloon-1245886_1920

 

Leef in het hier en nu

Ik begrijp dat het verleidelijk is om je zorgen te maken over allerlei zaken die in de toekomst spelen. Maar die toekomst is nu nog niet aan de orde. Probeer meer in het hier en nu te leven. Bedenk je eens hoe vaak jij je zorgen hebt gemaakt om iets wat uiteindelijk nooit is gebeurt.

 

Wees aardig voor jezelf

Oké, iedereen heeft weleens eens schop onder zijn of haar kont nodig. Terecht: dat zorgt er ook voor dat je vooruit komt. Maar wees niet te streng voor jezelf. Nee, het is niet erg wanneer je even je dag niet hebt. Straf jezelf niet maar kijk vooruit en leer ervan. Wees ook lief voor jezelf!


Heb vertrouwen

Zoals Martin Luther King perfect heeft verwoord: Als je vertrouwen hebt, hoef je niet de gehele trap te zien om de eerste stap te zetten. Alles begint met een stap in de goede richting. Hoe klein of hoe groot deze ook is. Stukje bij beetje kun jij jouw doelen bereiken.

 

Denk positief

Negatief denken brengt je in een negatieve spiraal. Positief denk brengt je in… yes.. een positieve spiraal. Vaak is de neiging om negatief te denken. Dat hoef je niet eens door te hebben. Sta er eens bij stil en skip het negatieve. Kost je veel te veel energie. Denk vooral aan het positieve in het leven.

 

innerlijke-rustkopie2

 

Groeien doet bloeien

Als je nu eens alles ziet als een ervaring waar je alleen maar beter van wordt, waar je van leert en dus ook door groeit. Dan wordt het als vanzelf makkelijker om stappen (of stapjes) buiten je comfortzone te zetten. Ervaar wat het met je doet!

 

Wees dankbaar

Het klinkt zo simpel en toch doen we het te weinig. Sta geregeld stil bij wat je hebt. Heb jij een dak boven je hoofd? Vandaag al iets gegeten? Komt er schoon water uit de kraan? Wees dankbaar voor de dingen die zo vanzelfsprekend zijn voor ons, maar voor zoveel anderen niet.