Heb je recht op een WW-uitkering, dan zijn er ook een aantal verplichtingen waar je aan moet voldoen om het recht op deze uitkering te behouden. Je dient, in de meeste, gevallen natuurlijk ook te solliciteren. Sinds 1 januari 2016 is de sollicitatieplicht vanaf 64 jaar gewijzigd.

Tot 1 januari 2016 was je niet meer verplicht om te solliciteren indien je vanaf 64-jarige leeftijd aanspraak maakte op de WW-uitkering.

Sinds 1 januari 2016 is dit gewijzigd. Het uitgangspunt is nu dat indien je op de eerste WW-dag nog ten hoogste één jaar van je AOW-gerechtigde leeftijd verwijderd bent, je wordt vrijgesteld van de sollicitatieplicht. Vanaf dat moment hoéf je dus niet meer te solliciteren.

Indien je rond deze leeftijd aanspraak maakt op de WW-uitkering en verwacht niet meer te hoeven solliciteren, kun je dus voor verassingen komen te staan. Houd hier rekening mee!

Het UWV beschrijft nog een aantal uitzonderingssituaties waarbij je sollicitatieplicht niet van toepassing is. Klik hier voor meer informatie.

Let op; neem bij twijfel altijd contact op met het UWV. Überhaupt is het goed om te overleggen met jouw adviseur werk over je situatie. Zo weet je zeker of je je goed aan de regels houd.