Waarom er nog maar weinig excuses zijn om niet de fiets te pakken. 

Op 23 mei is alweer voor de 13ekeer de ‘fiets naar je werkdag’. Dit initiatief wordt georganiseerd door Fiscfree.nl  

Waarom zou jij op de fiets naar je werk gaan?

Wanneer je dit al dagelijks doet zal jij je vast herkennen in deze voordelen:

 • Je voelt je fitter
 • Je krijgt een beter gevoel over jezelf doordat je meer in beweging bent
 • Je fietst lachend de drukke rijen auto’s langs in de spits
 • Je fietst lekker je hoofd leeg. Vooral na een dag werken heb jij thuis het werk achter je gelaten. 
 • Met de e-bikes van tegenwoordig is het zelfs mogelijk om hele afstanden te overbruggen waar je voor het bestaan hiervan niet eens over nadacht. 
 • Je bespaart kosten. De (mogelijke) investering in een fiets heb je er snel uit wanneer je eens bijhoudt hoeveel brandstof- en onderhoudskosten je bespaart door de auto te laten staan. Misschien lukt het jou of jullie wel om een auto weg te doen!
 • Voor werkgevers zijn er in de meeste gevallen mogelijkheden een fiscaal aantrekkelijke regeling aan te bieden aan medewerkers. Dat maakt het voor jou financieel gezien nog leuker om een fiets aan te schaffen! Informeer eens naar de mogelijkheden en voorwaarden. 

Heb jij je rijtje met bezwaren al klaar staan?  

Natuurlijk zijn er bezwaren. 

 • Vooral tijdens de donkere dagen (gelukkig zijn die voorlopig weer even achter de rug) kan het wat zwaarder vallen om in alle vroegte op die fiets te stappen. 
 • Van regen, wat het nogal eens doet in Nederland, word jeook niet vrolijk.
 • De gedachte dat je misschien wel bezweet en met haar in de war overkomt terwijl je nog klanten gaat ontvangen…
 • En natuurlijk kan een auto ook praktische redenen hebben, zo kun je direct vanuit je werk de kids ophalen of die krat met boodschappen oppikken via de supermarkt.

Maar…

Bedenk eens hoe je je voelt wanneer je WEL dat slechte weer en de donkere spitsuren hebt getrotseerd. Jij hebt je beweging al gehad en kan zonder schuldgevoel een avond sporten overslaan aangezien je de beweging al in je benen hebt zitten.

Je bent echt niet sneller op je werk met slecht weer. Zeker niet omdat velen dus wel de keuze maken om met de auto te gaan. Des te meer ruimte voor jou op het fietspad EN misschien wel net zo snel (of sneller) op je werk. 

Steeds meer werkgevers bieden goede omkleedmogelijkheden en zelfs douchegelegenheid. En in het geval dit er niet is, voorkom je met een e-bike überhaupt gezweet omdat je veel minder moeite hoeft te doen om vooruit te komen.

Daarnaast hoef je thuis geen tijd en energie te steken in het fiksen van je haar en/of make-up. Bij iedere werkgever hangt er wel een spiegel bij het toilet, daar is geen volledige omkleedruimte voor nodig.  

Bedenk je verder ook eens of je alle dagen je autoritjes zo praktisch indeelt met regelzaken of dat er mogelijk gewoon 1 of 2 dagen overblijven dat je wel op de fiets kan. Iedere dag is er 1! 

Duss… waar wacht je nog op? 

Fiets jij al naar je werk? Motiveer je collega’s dan eens voor dit initiatief.  Kijk voor meer informatie op www.fietsnaarjewerkdag.nl en sluit je aan (waarmee je ook nog eens een goed doel steunt)!