Warning: mysqli_query(): (HY000/1712): Index wp_options is corrupted in D:\appdata\IIS\vhosts\eigenhandigvooruit.nl\httpdocs\wp-includes\wp-db.php on line 2056
Zenuwen omzetten in enthousiasme | Eigenhandig Vooruit

Wat een verschil in mindset met je zenuwen kan doen.

 

Ben jij weleens zenuwachtig? Voor een belangrijke presentatie, vergadering of sollicitatiegesprek?

Niets mis mee, maar dan is het vooral ook interessant om deze video van Simon Sinek eens te beluisteren. Als mens zijn we namelijk in staat om onze zenuwen om te buigen in enthousiasme.

Hij geeft als voorbeeld hoe journalisten bij de Olympische spelen alle sporters steeds weer dezelfde vraag stellen. “Ben je zenuwachtig?” of “Was je zenuwachtig?”  Het antwoord van de sporters is steevast: “Nee, ik was enthousiast”.

Nerveus of enthousiast: in beide gevallen reageert je lichaam op dezelfde wijze. Je hartslag gaat omhoog, je beeld je in wat kan gebeuren, je krijgt klamme handen…

Volgens Sinek hebben de sporters zichzelf geleerd om de ervaring van deze signalen bij hunzelf automatisch om te zetten in enthousiasme.

Je kunt je voorstellen dat wanneer je enthousiasme ervaart je een compleet andere kijk op een gebeurtenis of situatie hebt en deze ook anders benadert, dan wanneer je zenuwachtig bent. Reken maar dat jij je een stuk prettiger voelt wanneer je enthousiasme bij jezelf ervaart. Ik zou zeggen: probeer het eens uit in een situatie en kijk wat het met je doet!