Op 26 april is het de ‘Neem je kind mee naar je werk dag’. Een initiatief vanuit Amerika en in Nederland nog niet zo populair, maar wel een leuk idee!  Heeft jouw kind namelijk een goed beeld wat je doet wanneer je aan het werk bent? Praat je thuis veel over werk in het bijzijn van je kinderen?

Naast het geven van een beter beeld hiervan is het vanuit het Amerikaanse initiatief ook bedoeld om het belang te laten zien van een opleiding. Te laten zien dat wanneer je een droom of doel hebt, hiervoor moet leren en werken om dit te bereiken. Dat gaat voor de meesten misschien wat ver. Ik denk dat het initiatief zelf vooral voor kinderen leuk is om op laagdrempelige manier of spelenderwijs een beter beeld te krijgen wat je als vader of moeder zoal doet.

In Nederland is dit initiatief minder bekend. Toch zijn er wel leuke voorbeelden zoals deze. Nu zit het natuurlijk niet vast aan deze datum van 26 april. Je zou hier ook eens aan kunnen denken op een moment in het jaar wanneer het wat beter uit komt.

En het kan ook wanneer het ook de ouders nog eens extra goed uitkomt. Zo heeft de ING op een dag dat de leraren gingen staken het initiatief genomen om kinderen van medewerkers uit te nodigen.

Brengt het je op een idee? Bespreek eens de mogelijkheden met je werkgever!

Hierbij de link naar het Amerikaanse initiatief.