Het nieuwe jaar staat alweer bijna voor de deur, en bij een nieuw jaar horen goede voornemens. We kennen ze inmiddels wel; stoppen met roken, afvallen, etc. De grootste uitdaging is niet om de voornemens te bedenken, wél om ze uit te voeren. Voornemens moeten dus vooral leuk zijn. Dat maakt de uitvoering meteen een stuk gemakkelijker én beter vol te houden.
Als werkzoeker is natuurlijk vooral het voornemen om in 2016 JOUW baan te vinden. Welke voornemens zijn leuk en kunnen jou helpen uiteindelijk je doelen te bereiken?

Eén week
De start kan best een drempel zijn. Begin daarom klein en overzichtelijk. Ik werd geïnspireerd door het initiatief www.52challenge.nl, waarin een aantal vriendinnen iedere week iets positiefs doet. Ook jij kan jouw voornemens starten door het gewoon te doen gedurende 1 week. Een aantal voorbeelden:
– Een week lang vegetarisch eten
– Een week lang iedere dag sporten
– Een week lang niet zeuren
– Een week lang voor 22.00 uur naar bed
– Een week lang boodschappen doen op de fiets i.p.v. auto
Veel hoeft niets extra’s te kosten en een week experimenteren, maakt het overzichtelijk én leuk!
Beleving
Meteen een budgettip en nog leuk ook: geef vaker een beleving cadeau! Het is bewezen dat een ervaring cadeau krijgen mensen gelukkiger maakt dan een materieel cadeau. Het is leuk geven en kan ook nog eens leuk zijn voor jezelf! Denk bijvoorbeeld aan een fijne boswandeling met een vriend/vriendin die je eigenlijk vaker zou willen spreken (met als afsluiter een warme chocolademelk). Of een picknick in het bos, park of op het strand met mooi weer. In veel gevallen hoeft het minder te kosten en is het een stuk leuker!

Beweeg
Start je week fit met de Maandagmove!

Muziek
Draai iedere dag een favoriete nummer en ga daar even helemaal in op. Neem er bewust de tijd voor, laat je zorgen los,  luister en geniet! (oké dansen en meezingen mag natuurlijk)

Vervelen voor inspiratie
Het nut inzien van verveling of even niets doen. Vooral als werkzoeker kan je vaker te maken krijgen met momenten dat je niet weet wat je moet of kan doen. Wist je dat verveling goed kan zijn voor je creativiteit en dus het opdoen van nieuwe ideeën? Rustig uit het raam staren hoeft dus helemaal niet erg te zijn. Laat vanaf nu het idee los dat verveling niet goed is.

Wees attent
Vaker een kaartje, een brief of een pakketje sturen. Een goed idee van werkzoeker Wendy: ‘Ik word blij van het idee dat ik er iemand misschien even door laat glimlachen.’ Attenties, hoe klein ook, zij ook direct goed voor het behoud van je netwerk als werkzoeker.

EigenhandigVOORUIT
Als laatst leuke én goede voornemen natuurlijk. In het nieuwe jaar met regelmaat de website bezoeken! Like de facebookpagina of volg ons op Twitter. De site is nog maar net begonnen en wij zitten barstensvol ideeën om jou ook in 2016 VOORUIT te helpen!