Voor het volgende zou ik je willen vragen om een aantal vragen te gaan beantwoorden. Je zal ook merken (zelfs deze week nog) dat je in dit programma best aan het schrijven komt. Dat is niet voor niets. (Ik noem het schrijven, maar het kan natuurlijk ook typen zijn)

Even over het nut van schrijven:

Uit meerdere onderzoeken en studies blijkt dat schrijven vele positieve effecten heeft en jij je hier stukken beter door kan voelen. Vooral wanneer je schrijft over minder leuke ervaringen. Hoe concreter je kunt opschrijven wat jou dwarszit en waarom, hoe meer rust en inzicht dit kan geven. Door dit ook nog eens met pen en papier te doen maakt het dat je nog bewuster ervaart wat je opschrijft. Het tegelijkertijd met het schrijven (of typen) zul je merken dat er wat met je gebeurt. Gedachten worden helder, het voelt gewoon wel even lekker alles van je af te “ pennen”.

Ik hoop ook dat jij dat zo gaat ervaren de komende tijd. Voor nu wil ik je vragen naar het volgende te kijken. Onderstaande vragen kunnen jou helpen om jouw huidige situatie eens op papier te zetten. De vragen kunnen ervoor zorgen dat je er misschien ook wel op een andere manier naar kijkt maar ook dat je eens uitgebreid stilstaat bij wat je ervaart. 

Je ziet hieronder de vragen uitgeschreven. Wil je nu schrijven met pen en papier (dan juich ik dat zeker toe!). Schrijf dan de vragen over en begin te schrijven. Je kunt er ook voor kiezen om dit als een bestand te downloaden. Klik dan op onderstaande knop, en vul de download in. Je kunt in de velden die je ziet direct je antwoorden typen.

Veel succes!

De vragen

  1. Beschrijf, in maximaal 5 zinnen, de reden van jouw deelname aan dit programma.
  2. Wat maakt dat je in deze situatie zit?
  3. Hoe is dit besluit, of deze situatie tot stand gekomen?
  4. Begrijp je waarom je in deze situatie zit? (Los van of je het ermee eens bent)
  5. Wat ging vooraf aan dit besluit? (Wat zijn feiten? Wat is er gebeurd?)
  6. Wat is jouw rol in dit besluit geweest?
  7. Wat is de rol van jouw werkgever of leidinggevende geweest?
  8. Ben je het hiermee eens? Waarom wel/niet? 
  9. Hoe voelde jij je in afgelopen periode?
  10. Hoe gaat het NU met je? (en kun je daar wat meer over omschrijven?)

Tot slot

Kijk eens terug op de antwoorden die je op bovenstaande vragen hebt gegeven en zie deze laatste vraag:

11. Hoe vind je het om hier wat over opgeschreven/getypt te hebben?