Op internet zijn vele testen te vinden, van gratis tot betaald. Ik ben zeker niet van elke test een fan. Maar sommigen springen er voor mij wel uit in originaliteit en betrouwbaarheid.

Wat is het nut testen? Goede testen vind ik leuk en nuttig wanneer de uitslag me aan het denken zet. Vind ik het kloppen wat hier staat? Waarom wel of niet? Hoe kijkt iemand die mij goed kent hier tegen aan? Wil of moet ik iets met deze uitslag?

Voor de meeste testen geldt dat de resultaten er niet zijn om je in een hokje te stoppen, maar om je op een gezonde manier aan het denken te zetten of het gesprek aan te gaan. Vanuit dat oogpunt kan het invullen van testen ineens weer leuk zijn.

Heb je 3 minuten? Hier heb ik een voorbeeld van een wat mij betreft leuke en nuttige test! De ja-maar test meet je basisvermogens die je nodig hebt om problemen om te kunnen denken.

http://www.ja-maar.nl/particulieren/doe_de_test