Heb jij nog klein pensioen uit (bij)baantjes of werkgevers waar je heel kort in dienst bent geweest? Onderneem dan nog deze maand actie!

 

Per 1 januari 2019 gaat er op pensioengebied weer het een en ander veranderen. Een van deze veranderingen is de afkoop van kleine pensioenen en de hele kleine pensioenen.

 

Heb je bij een werkgever een pensioenopbouw staan van tussen de € 2,- en € 474,11 bruto per jaar? Dan mogen pensioenfondsen en verzekeraars deze vanaf 1 januari niet meer automatisch afkopen. (Met afkopen wordt bedoeld dat de waarde van het pensioen in een keer op je bankrekening wordt gestort)
Pensioenfondsen laten vanaf deze datum het pensioen staan, voegen dit samen met andere pensioenen of voegen het samen met het pensioen wat je momenteel opbouwt.

 

In actie komen?
Waar je zelf nu in actie kan komen, is wanneer je ook heel kleine pensioenen open hebt staan. Het afkoopverbod geldt namelijk niet voor pensioenen tot € 2,- per jaar. Deze pensioen komen te vervallen. En dat is zonde! Dit geld gaat namelijk niet naar jou maar naar de verzekeraar of het pensioenfonds. In dit geval is het van belang dat (mocht je zelf nog niets hebben vernomen van het pensioenfonds) dat je zelf even aan de bel trekt. Dit MOET voor 1 januari 2019. Laat via mijnpensioenoverzicht.nl weten of je in dat geval het bedrag uit wilt laten betalen of wilt laten doorstorten naar waar je nu pensioen opbouwt.

 

Je kunt kijken of jij een klein opgebouwd pensioen hebt op mijnpensioenoverzicht.nl  Kijk voor meer informatie over dit onderwerp op de website van de belastingdienst.