Heb jij weleens van een stapelbaan of combinatiebaan gehoord? Veel mensen hebben meer dan één baan. Dit wordt ook wel een stapelbaan of combinatiebaan genoemd.  Eerder schreef ik al een artikel over jobcrafting. De keuze om meer dan één baan te hebben is divers en kan er ook voor zorgen dat je jouw werkweek extra interessant maakt. 

 Uit deze cijfers van het CBS blijkt dat ongeveer 7% van de beroepsbevolking een combinatiebaan heeft. Wel is in 2017 naar voren gekomen dat voor de mensen die banen combineren in loondienst de reden vaker is om financieel rond te kunnen komen. Steeds meer wordt ook een baan in loondienst gecombineerd met zelfstandig ondernemerschap. De reden hiervoor is dan vooral uit persoonlijke ontwikkeling of de afwisseling.  Vaak ook zien mensen de combinatie als opstap om uiteindelijk volledig zelfstandig te werken. 

Wanneer je ervoor kiest om twee banen te hebben omdat je gewoonweg verschillende dingen leuk vindt, heb je hier naar mijn mening een goede match te pakken. Wanneer de combinatie goed werkbaar is past dit perfect binnen je eigen duurzame inzetbaarheid. Het kan namelijk zorgen voor meer balans, afwisseling, groei en werkplezier. De afwisseling maakt dat je minder snel bent uitgekeken op je werk, de mindere kant van het werk mogelijk meer kan relativeren. Natuurlijk zijn er een aantal aandachtspunten. De combinatie moet natuurlijk niet te veel werkdruk opleveren of stress, dat gaat uiteindelijk ten koste van jezelf. 

In een oud tijdschrift (Psychologie magazine) stuitte ik op een inspirerend voorbeeld: Peter Kuin uit Haarlem is hier (samen met zijn broers) een goed voorbeeld van. Hij werkt als psycholoog en bakker. Hoe divers wil je het hebben. Met zijn broers besloot hij de bakkerij van hun vader in ere te herstellen en traditioneel voort te zetten. Ik vind dit een heel mooi voorbeeld van het combineren van werk, waar beide veel voldoening uit gehaald kan worden. 

Hier vind je een aantal cijfer met betrekking tot het combineren van banen, al zijn de laatste cijfers uit 2016.