Oogappels; het 2e seizoen is op moment van schrijven op televisie. Ik volg amper nog iets op tv, maar deze afleveringen dan weer wel. Ook van het 1e seizoen heb ik bijna alle afleveringen gezien. 

Vermakelijke televisie met gezinnen die worstelen met de problemen van alledag. Ook de stukjes tussendoor van de grootouders met daarin hun kijk op de worsteling van hun kinderen en kleinkinderen komen iedere aflevering weer naar voren. En ja, ik vind daar ook wel de nodige lessen tussen waar we allemaal wat aan kunnen hebben. 

Van één heb ik zelfs een aantekening gemaakt, omdat ik deze zo mooi vind, uit het 1e seizoen nog wel. Van de ouders van Erik. 

Zijn boodschap: 

Zorg dat je geen spijt krijgt van fouten. 

Je krijgt wel spijt van gemiste kansen.

Maak fouten, dat hoort erbij, maar leef zorgvuldig

Zodat je later geen spijt hoeft te krijgen.

De vader van Erik: 

“Ik heb altijd keihard gewerkt, vroeger waren andere tijden dan nu. Ik heb mijn kinderen niet zien opgroeien. Dat had ik ook anders kunnen doen. Maarja, toen was het al te laat.

Fouten zijn niet zo erg, spijt is erger. Van alle dingen, van alle momenten die je gemist hebt. Je niet bent gaan vissen, je niet bent gaan kijken bij voetbal, niet met ze bent gaan kamperen. Je kunt de tijd niet terugdraaien. Als er iets is wat ik mijn kinderen heb proberen mee te geven, dan is het: Maak fouten!! Dat hoort erbij. Maar leef zorgvuldig. Zodat je later nergens spijt van hoeft te krijgen.” 

Zorg dus dat je géén spijt krijgt van de dingen die je niet doet. Of dit nu te maken heeft met het volop genieten van je kinderen, leuke dingen doen, reizen maken, een hobby oppakken (Nee, je bent nooit te oud om iets te leren) Tijd voor jezelf nemen maar dus ook het volgen van je gevoel en actie ondernemen op het gebied van werk, wanneer je weet dat je niet meer op je plek zit in werk. 

Leef! Maak fouten, leer ervan, krabbel op en geniet.