Heb je een netwerk- of sollicitatiegesprek, of ander belangrijk moment? Trek dan jouw gelukssokken aan! (of je geluksonderbroek… gelukssleutelhanger… gelukspen, et cetera..)

Bijgelovige ‘rituelen’ kunnen namelijk daadwerkelijk jouw prestatie verbeteren. Het blijkt dus echt te werken! Is er sprake van magische krachten? Nee dat niet..  Hoe kan dit dan wel?

Wanneer je zelf een geluksbrenger meeneemt en bij je draagt tijdens een belangrijke gebeurtenis, blijk jij jezelf automatisch hogere doelen te stellen en daardoor dus ook extra gemotiveerd te raken. Ook heb je er, volgens onderzoek, meer vertrouwen in dat je jouw doel ook daadwerkelijk bereikt.

sock-999052_1920

Heb jij geen item wat geluk brengt? Het kan ook helpen wanneer je iemand anders vraagt om voor jou te duimen. De extra motivatie en het grotere zelfvertrouwen door de geluksbrenger, leidt ertoe dat je betere resultaten bereikt.

Kortom: bewezen is dat datgene waarvan jij gelooft dat het geluk brengt, ook daadwerkelijk helpt. Ook al zit het tussen je oren, maar dat maakt jou natuurlijk niet uit!


Bron: Keep your fingers crossed! How superstition improves performance. Psychological Science, juli 2010