Blik VOORUIT

Namens Carintreggeland biedt Eigenhandig jou het traject: ‘Blik VOORUIT’

Waarom wordt mij dit aangeboden?

Word jij geconfronteerd met veranderingen binnen jouw functie en/of afdeling? Dan breekt er voor jou een onzekere tijd aan. Dat dit de nodige spanning, vragen en onzekerheid met zich mee kan brengen is begrijpelijk: ‘Wat gaat er gebeuren?’ ‘Wat betekent dit voor mij persoonlijk?’ ‘Hoe ga ik hier mee om?’

In deze fase, ook wel de vrijwillige fase, word jou de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan dit online traject.

Wat houdt het in?

Het blik VOORUIT-traject is een online traject waarmee jij gedurende 4 weken per e-mail aan de slag gaat met o.a. opdrachten, tips en informatie. Je krijgt handvaten hoe om te gaan met periodes als deze.

In dit traject werk je aan diverse aspecten die van belang zijn om positief verder te kunnen. Of dit nu is in een nieuwe setting of functie binnen Carintreggeland, of straks bij je zoektocht naar ander werk. Je goed voelen is dé sleutel tot jouw eigen geluk en succes. Hier is uitgebreid aandacht voor.

Je gaat de balans opmaken hoe het met je gaat en waar je staat. Ook ga je stilstaan bij wat je zelf belangrijk vindt en met name waaróm. Ook krijg je alvast inzicht in jouw eigen wensen, kwaliteiten en mogelijkheden, zodat jij op eigen kracht vooruit kan. Gedurende het traject word je steeds gemotiveerd om positieve stappen vooruit te zetten. Te relativeren hoe om te gaan met moeilijke momenten die er, helaas, ook bij kunnen horen.

“Met positieve en vernieuwde blik vooruit kijken, juist in onzekere tijden? Daar help ik je graag bij!”

Hoe werkt het?

Gedurende 4 weken krijg je op 2 momenten in de week per e-mail opdrachten, tips en inspiratie toegestuurd waarmee je zelfstandig aan de slag gaat. Tussen de opdrachten door ontvang je daarnaast een aantal keren e-mail met meer extra’s en input. De tijdsinvestering kan per persoon verschillen, maar houd rekening met ongeveer 1,5 à 2 uur per week. Per opdracht zal ik je aangeven hoeveel tijd je ermee kwijt bent, zodat je daar een goed beeld bij hebt. Je kan er mee aan de slag gaan op het moment dat het jou het beste uitkomt.

Dit traject is online, iets wat je misschien niet gewend bent. Je zal dus ook geen directe terugkoppeling krijgen. De informatie en opdrachten zijn dusdanig samengesteld dat je er zelfstandig mee aan de slag kunt gaan en ook wordt gemotiveerd dit te doen.

Het is natuurlijk de bedoeling dat je actief aan de slag gaat met de input die je gaat krijgen. Je gaat merken dat het je ook daadwerkelijk richting geeft wanneer je stapsgewijs de oefeningen doorloopt en de inhoud goed op je in laat werken.

Wat is het resultaat?

Wegens de begeleiding op afstand is het aan jou om zoveel mogelijk uit de aangereikte informatie en opdrachten te halen. Doorloop jij volledig het traject? Dan zal je merken dat je aan het einde van deze 4 weken een beter beeld hebt waar je staat, wat je te doen staat en hoe jij je staande houdt in onzekere tijden. Je ziet kansen en mogelijkheden én hebt handvaten om positief naar de (nabije) toekomst te kijken.

Je kan het zien als een voorloper op dat wat komen gaat. Of je nu daadwerkelijk boventallig wordt, of niet, het traject is laagdrempelig en:

  • Geeft je inzicht in hoe je omgaat met verandering (iets waar je altijd wat aan hebt)
  • Biedt je een korte oriëntatie op jouw kennis, kunde en kwaliteiten (als voorloper op een eventueel mobiliteitstraject)
  • Zal je mindset en instelling positief kunnen veranderen t.a.v. de huidige situatie
  • Geeft je al een goede voorbereiding op dat wat komen gaat. Je gaat merken dat je makkelijker een slag maakt in de verandering die je doormaakt
  • Geeft je een beter beeld van datgene wat om je heen gebeurt en wat er op je afkomt. Hier kan je dan ook beter op anticiperen (nu en in de toekomst)
  • Geeft je weer nieuwe inzichten en nieuwe energie om positief stappen vooruit te zetten!

Wat wordt van mij verwacht?

Natuurlijk verwacht ik ook iets van jou. Pas bij actieve deelname en het daadwerkelijk zorgvuldig uitvoeren van de opdrachten en oefeningen, zal je ook het resultaat gaan ervaren. Houd je dus aan de oefeningen. Laat je verrassen en sta open voor nieuwe ervaringen!

Wat betekent mijn deelname?

Dit traject word je aangeboden om je te laten wennen aan de situatie, stil te staan bij verandering en je beter voor te bereiden op de ontwikkelingen die gaan komen. Dit is géén (vervanging van) mobiliteitstraject of outplacementtraject. Jouw deelname aan het Blik VOORUIT-traject betekent dus ook niet dat je al een keuze moet maken over een eventueel mobiliteitstraject, afscheid, etc. Dit staat er volledig los van.

Het Blik VOORUIT-traject wordt aan jou aangeboden ter ondersteuning en is voor rekening van de werkgever. De keuze om hier aan deel te nemen is vrijwillig.

Hoe zit het met mijn privacy?

Jouw privacy is gewaarborgd. Eigenhandig vraag je bij aanmelding een aantal gegevens in te vullen die o.a. nodig zijn om je te bereiken. De oefeningen (en uitkomsten) waar jij mee aan de slag gaat zijn puur voor jou. Ze worden niet naar je werkgever verzonden en je hoeft ze zelfs niet naar mij toe te sturen. Het traject is zo ingericht dat jij zelf op basis van jouw eigen output resultaat zal gaan merken.

Wél wordt in verband met administratieve verwerking jouw naam doorgegeven als deelnemer.

Wie ben ik?

Mijn naam is Marijke de Vries en vanuit mijn onderneming Eigenhandig heb ik het concept EigenhandigVOORUIT opgericht. Hier wil ik mensen motiveren, informeren en inspireren om VOORUIT te komen in werk. Naast de website met input en inspiratie biedt Eigenhandig online trajecten om mensen VOORUIT te helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling in werk en hun zoektocht naar een volgende uitdaging.

Bekijk snel dit filmpje waarin ik mijzelf kort introduceer:

Is dit iets voor mij?

Nieuwe ontwikkelingen en veranderingen vergen behoorlijk wat energie. Kan jij ondersteuning en inspiratie gebruiken bij het (leren) omgaan met verandering? Wil je handvatten om de situatie positiever in te zien en je minder af te laten leiden? Wil jij alvast meer inzicht hebben in jouw eigen kunnen en kwaliteiten? Dan is dit traject zeker iets voor jou!

Ik wil deelnemen, hoe meld ik mij aan?

Je kunt je aanmelden door op onderstaande button te klikken en je gegevens in te vullen. Voorafgaand aan jou aanmelding nog even het volgende:

  • Een traject start àltijd op maandag. Een aantal dagen voorafgaand aan de start van het traject ontvang je nog een mail met meer instructies en de aankondiging van de start.
  • Indien jij je aanmeld vóór donderdagmiddag 12.00 uur, en je hebt geen latere startdatum aangegeven, start automatisch het traject de eerstvolgende maandag.
  • Komt het jou beter uit om op een later moment (wél op een maandag) te starten, dan mag je dit aangeven op het aanmeldformulier
  • Ga jij in de komende weken minimaal een week op vakantie? Dan heb je de mogelijkheid om het traject op te splitsen in 2 keer 2 weken. Let op: dit kan je maar eenmalig aangeven, enkel bij het aanmelden! Mis je af en toe een dag door feestdagen, een weekend weg, etc.? Dan is het wel mogelijk om het traject aaneengesloten te doorlopen aangezien af en toe een oefening inhalen prima te doen is.

Wil jij deelnemen? Meld je dan aan via onderstaande button.

Hartelijke groet,
Marijke