Kortom: leef jij van vakantie naar vakantie?

 

Ken je dat gevoel? Dat je na je vakantie met goede moed, frisse energie en nieuwe ideeën aan de slag gaat? Niet? Hmm….

Voor de meesten onder ons zit de vakantie er alweer op.  Ben je alweer stiekem kruisjes aan het zetten in je agenda aftellend naar de volgende vakantie?

Hoe komt dat dan? Omdat je nu eenmaal niets liever wil dan vakantie vieren? Vrij wilt zijn? De wereld wil ontdekken? Of gewoon omdat je je werk niet (meer) zo boeiend vindt? Je er stiekem tegenop ziet?

In dat geval is er iets anders aan de hand…

 

Sparren

Praat jij wel eens met je partner of vriend/vriendin over je werk? Niet over de wat je die dag hebt meegemaakt, maar hoe je daadwerkelijk in je werk staat?

Het is altijd goed om met enige regelmaat de balans op te maken. Wat gaat goed? Wat spreekt je aan? Hoe kan het anders? Wat wil je anders?

 

Dit kan ook met een professional. Zij zijn hierin gespecialiseerd en kijken met een onafhankelijke blik naar jou en de situatie. Zij zijn als geen ander in staat om je een spiegel voor te houden, je eens op andere wijze naar de situatie te laten kijken.

Ik zou het eigenlijk iedereen wel willen aanraden. Ook ik heb in de afgelopen jaren met diverse coaches gesproken en begeleiding gekregen. Iets wat me steeds weer veel heeft gebracht.

Meestal denken we hier pas over na wanneer er een concrete noodzaak is: wanneer je zelf klachten ervaart die je te lang hebt genegeerd, of wanneer omstandigheden je dwingen van werk of functie te veranderen.

Mensen zijn geneigd pas hulp in te schakelen wanneer het ‘te laat is’, Wanneer je middenin een situatie zit die je nooit hebt gewild. Wanneer je al (fysieke) klachten ervaart die werk gerelateerd zijn. Je bent al snel geneigd om gewoon af te wachten wanneer er iets speelt, onder het mom: ‘Ik zie het wel…’ Hoe fijn kan het zijn wanneer je, ook als het goed gaat, eens te kunnen sparren. Wat kan mogelijk nog beter? Hoe zorg je dat je over 3 jaar nog met net zoveel plezier aan het werk bent?  Hoe krijg je toch een betere balans in je werk en privé? Hoe tackle ik dit issue waar ik nu nog niet veel hinder van ondervind, maar wat wel kan komen?  Er is altijd wel wat. Hoe kun je daarmee omgaan hoe kan je het jezelf nog prettiger maken?

  • Er is altijd wel iets wat je als niet leuk ervaart binnen je werk. Kan je hier zelf invloed op uitoefenen zodat je dit kunt ombuigen naar iets positiefs?
  • Wordt het eens tijd voor een kritische blik in de spiegel?
  • Hoe kan het dat je steeds vaker geen energie krijgt van je werk?
  • Wil je nu eindelijk je verlangen achtervolgen door het over een andere boeg te gooien?
  • Merk je dat naderende omstandigheden op je werk of in de arbeidsmarkt vragen om een kritische blik op de keuzes die jij wilt maken de komende jaren?

Dit zijn zomaar wat voorbeelden die aanleiding kunnen zijn eens een gesprek aan te gaan.

Wil je daarbij de hulp inroepen van een loopbaanprofessional? Steeds meer werkgevers staan open voor deze mogelijkheid en bieden hier ook opties in aan. Ook kan je zelf rondkijken op internet of je omgeving vragen die hier ervaring mee hebben. Er zijn altijd professionals bij jou in de buurt.

Weet je overigens ook dat het deze maand de Week van de loopbaan is? Een uitgelezen kans voor een vrijblijvende kennismaking met een loopbaancoach bij jou in de buurt.

 

 

Kijk vooral ook eens naar deze regeling. Mocht je onder deze doelgroep vallen is het inwinnen van advies namelijk extra interessant in verband met mogelijkheden voor subsidie.