Door Judith Vlaanderen

 

Werkloos: hoe maak je hier een plezierige tijd van – training 5 van 6

De vorige keer heb ik het gehad over het hervinden van veerkracht. Vandaag een nieuwe E-training! Ben je er klaar voor? Deze is misschien best een beetje pittig. Ik ga je nu namelijk even uitdagen. Zin om beetje te ‘stretchen’? Let’s go for it!


Waarom jij?

Je hebt geen werk meer. En de reden daarvan kan allerlei achtergronden hebben. Reorganisatie. Geen verlenging van je tijdelijke contract. Faillissement. Conflict. Zelf ontslag genomen. En waar ik van overtuigd ben is dat achter die reden ook weer een reden ligt. En daar wil ik met jou naar op zoek….

Het meest makkelijke is natuurlijk om de reden extern te zoeken. Of zelfs de werkgever te verwijten. Of de economische crisis aan te wijzen. En ja, daar ligt ook zekers wel een deel van de reden. En toch zou er ook voor een (klein) deel iets in jou kunnen zijn dat maakt dat het verliezen van je baan juist jou is overkomen. Graag zou ik je willen vragen daar eens heel eerlijk voor jezelf over na te denken. En hierin gaan we niet op zoek naar ‘fouten’. Of dingen die ‘verkeerd’ zijn. We gaan alleen onderzoeken en het onderzoek beschouwen. Zodat jij meer leert over jezelf. Jouw beweegredenen. Door te kijken naar een mogelijke kleine ‘blinde vlek’. Omdat je daarmee ook betere en passende keuzes kan maken voor jouw toekomst.

Voorbeeld

Even een voorbeeld. Het kan zijn dat jouw werkgever jou weleens terug heeft gegeven dat je wat negatief kan zijn. Herken je dat? Stel jezelf dan eens wat uitdagende vragen: Waarom was je dat? Wat heeft dat gebracht? Wat heeft het niet gebracht? Waarom vond jouw werkgever dit een belangrijk aandachtspunt? Wat zegt dat over jou? Als je een nieuwe job zou hebben: wat neem je dan mee en wat wil je niet meer in je eigen gedrag? Nogmaals, het gaat niet om ‘verkeerd’  of ‘fout’. Het gaat om het leerproces. En daar is enige kwetsbaarheid voor nodig. Je hoeft je antwoorden niet te delen. Probeer alleen eerlijk te zijn voor en naar jezelf. Dat is groei! En dat geeft mogelijkheden!

Misschien vond jouw werkgever dat je net niet productief genoeg was. Hoe kwam dat dan? Vond je het sociale aspect belangrijker? Of was het iets waar je nog niet genoeg kennis van had en daarom langer duurde? Of was je eigenlijk niet zo gemotiveerd? Of vond je het ergens toch niet zo leuk? Als je eerlijk kan zijn dat je misschien niet voldoende productief was. Voor jezelf kan aangeven waar dat door kwam. Dan leer je meer over jezelf en kan je deze kennis over jezelf gebruiken om nieuwe keuzes te maken voor de toekomst. Neem jezelf serieus! Door te kijken naar jezelf en niet naar de ander.

Een ander mooi voorbeeld. Wat ik zelf met een medewerker heb ervaren met wie ik het contract niet heb verlengd. Deze medewerker had een bepaald beeld van de kwaliteit van het werk. En dat beeld was anders dan wat ik als kwaliteit wilde wegzetten voor klanten. Nu was zijn mening niet fout of verkeerd. Noch die van mij. Alleen maakte deze verschillende inzichten dat samenwerking niet meer mogelijk was. En wat deed hij? Hij startte een eigen bedrijf en kon het op zijn manier doen, volgens zijn eigen kwaliteitsnormen. Die hij op scherp had door deze ervaring.

  desk-notebook-pen-writing


Wat kan het voor je doen?

Nog even een andere invalshoek. Stel: het leven is geen toeval. Maakt even niet uit of je dit wel of niet gelooft. Gaat alleen even om je gedachten te kunnen ‘stretchen’. Stel dus dat deze heftige gebeurtenis ook geen toeval is. Waarom zou het dan wel zijn gebeurd? Wat biedt het dan? Wat komt de nieuwe situatie jou mogelijk brengen? Welke kansen biedt het? Uit welke ‘keurslijf’ zou je nu kunnen stappen? Welke ruimte biedt het? Wat zou de bedoeling mogelijk kunnen zijn? Kijk eens over het randje. Kijk naar je ideale toekomst. En zie wat je anders mogelijk niet zou hebben gezien als je nog werkte waar je hebt gewerkt.

 

Mijn persoonlijke ‘crisis’

Als je denkt dat ik makkelijk praten heb, dan moet ik je even tegenspreken. Ben hier namelijk zelf ondertussen een ervaringsdeskundige in. Ook ik ben een keer in het diepe gegooid doordat mijn job niet kon worden voortgezet. Toen heb ik eerst een jaartje een soort van sabbatical genomen.


Wat ik in dat jaar vooral als shocking heb ervaren is dat ik even niet meer wist wie ik was…? Als mensen mij vroegen stel je eens voor of wie ben jij of wat doe jij  – en dat lijkt dan opeens dagelijks gevraagd te worden – dan hakkel-de-stamel. Tja, wat doe ik? Ik had geen functietitel meer om aan te refereren. In die zin leek het alsof ik ‘niks’ was. Heel vervelend voelde dat. Ik heb dat weleens gekscherend mijn identiteit-crisis genoemd. Met daarbij de verschrikkelijke spiegel voor mijzelf dat ik blijkbaar mijn identiteit had opgehangen aan mijn job en mijn functie(titel)! Wie kon ik zeggen wie ik ben zonder te zeggen dat ik trainer ben in effectief organiseren van je werk? Dan ben ik dus ‘gewoon’ Judith. Dat was gek joh! Voelde als zwemmen zonder bandjes. Vond ik heel idioot dat ik mij blijkbaar had vereenzelvigd met wat ik doe en dat dat mijn identiteit was geworden. Dat gaat mij dus niet meer gebeuren!

Boekentips

In mijn zoektocht naar ‘de zin’, de zingeving en een blik in mijn nieuw gecreëerde ideale toekomst zijn er 3 boeken die mij in het bijzonder hebben geïnspireerd. Misschien heb jij er ook iets aan?

– Het plan van je verlangen | Danielle Laporte

– The Gift | Patty Harpenau

– Big Magic | Elizabeth Gilbert

 

Lees hier het 6e en laatste deel van de training